Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Çanakkale’de yapılan Sualtı Hokeyi Federasyon Kupası’nı erkeklerde Deniz Yıldızları Spor Kulübü, bayanlarda ise Bilimsel Yüzme Eğitim Spor Kulübü kazandı.

Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen, milli takım aday kadrosunun da belirlendiği Federasyon Kupası müsabakalarına 8 bayan, 17 erkek olmak üzere toplam 25 takım katıldı.

Üç gün boyunca nefes kesen müsabakalarda erkeklerde Deniz Yıldızları Spor Kulübü Federasyon Kupası’nı kaldırırken, ikinci ODTÜ Spor Kulübü, üçüncü ise Denizatı Spor Kulübü oldu. Bayanlar kategorisinde ise rakiplerinden daha üstün bir oyun kuran Bilimsel Yüzme Eğitim Spor Kulübü (BYEM) Federasyon Kupası’nın sahibi oldu. İkinciliği BUZ Yüzme Spor Kulübü alırken, üçüncülük Deniz Yıldızları Spor Kulübü’nün oldu. Yapılan müsabakalar, erkek ve bayanlarda büyükler Milli Takım aday kadrosunu da belirleyecek.

Son gün oynanan karşılaşmalardan sonra düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş, Türkiye Sualtı Sporları Federasyon Başkanı Doc. Dr. Şahin Özen tarafından takdim edildi.