Eren, Hacı Boydak Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kısa bir süre önce teknik direktör Bülent Korkmaz ile yollarını ayırdıklarını hatırlattı. Ligin ilk 10 haftasında başarısız sonuçlar aldıklarını belirten Eren, "10 haftada 6 beraberlik ve 1 galibiyetle 9 puan topladık. Sezon başında belirlediğimiz hedeflerin gerisinde kaldık. Bu sebeple kan değişiminin uygun olacağını düşünerek, teknik heyetimizle yollarımızı ayırdık. Aşı tutmadı, çok emekleri var, kendilerine teşekkür ediyoruz. Takımımızı altyapıdan Mustafa Şimşek Özkeş hocamıza emanet ettik. Önümüzde Balıkesirspor karşılaşması var. Bu maça Mustafa Şimşek Özkeş yönetiminde çıkacağız" diye konuştu.

Teknik direktör konusunda aceleci olmayacaklarını ifade eden Eren, şunları kaydetti:

"Menajerler aracıyla teknik direktör aramıyoruz. Eş, dost, ahbap çavuş ilişkisi aracılığıyla bir tercih yapmak istemiyoruz. Menajer aracılığıyla gelen teknik direktörleri tercih etmeme kararı aldık çünkü gelen hoca menajer aracılığıyla geldiği için o menajere bağımlı olması, o menajerin oyuncularını transfer etme arzusunda olması, bize etik gelmiyor. Zaten Türkiye'de futbolda yanlış giden bazı şeyler var. Bu da bunların en tepesinde yer alan şey."

 

- "Biz, kendimizden eminiz, taraftarımız da bizden emin olsun"

Balıkesirspor maçından sonra teknik direktör sorununu çözmeyi planladıklarını dile getiren Eren, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En iyisi hangisi olacaksa, hiçbir fedakarlıktan kaçınmaksızın iyi bir hoca tercih etmeyi düşünüyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız, inşallah bu sefer aşı tutar çünkü biz, geçen yılın ikinci döneminde üçüncü olmuş bir takımız ve o takımın üzerine ciddi transferler yaptık. Bu seneki hedefimiz, çok samimi söylüyorum ilk 5 olmalıydı. Daha geçmiş bir şey yok. Her takımın her takımı yenebileceği çok enteresan bir lig yaşıyoruz. Bizim 9 puanımız varken liderin 20 puanı var. Oynanmamış daha 24 maçımız var. Biz, kendimizden eminiz, taraftarımız da bizden emin olsun. Kulübümüz, en iyi hocayı getirmeye muktedirdir, kimsenin hiçbir tereddüdü olmasın."

Taraftarlardan takıma destek olmalarını isteyen Eren, Passolig satışlarında 18 takım arasında 16. sırada olduklarını dile getirerek, "Bu konuda taraftarımızdan destek bekliyoruz. Taraftarımız yanımızda olsun. 12. adama her zaman ihtiyaç olduğunu bildiriyoruz. Bu hafta, geride kalan 10 haftadan daha önemli. Taraftarımız bizi yalnız bırakmasın, onların desteğine çok fazla ihtiyacımız var" diye konuştu.

Eren, soru üzerine, takımı yerli bir teknik direktöre emanet etme arzusu içinde olduklarını ancak duruma göre Mustafa Şimşek Özkeş ile de yollarına devam edebileceklerini sözlerine ekledi.