Süper Lig’de 25. hafta sonunda görevinden ayrılan teknik direktör sayısı 15’e çıkarken, geçtiğimiz sezon sonunda toplam 14 antrenör değişikliği rekoru ise sezonun bitmesine 9 hafta kala kırıldı. Ligde, Kayseri Erciyesspor ile Gençlerbirliği en çok antrenör değişikliği yapan takımlar oldu.
Türkiye Süper Ligi büyük çekişme ve alınan ilginç sonuçlarla tüm hızıyla devam ederken, takımların teknik direktör değişiklikleri gündeme damga vuruyor. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, son olarak sahasında Çaykur Rizespor’a kaybeden SAİ K. Erciyesspor’da Bülent Korkmaz, Uğur Tütüneker’den sonra göreve başlayan ve 9 haftadır takımın başında olan teknik direktör Mehmet Özdilek görevinden istifa etti. Böylece sezon başından bu yana Süper Lig’de 15 teknik adam ile yollarını ayırmış oldu.
Geçtiğimiz yıl sezon sonunda toplam 14 teknik direktör değişikliği ile rekor kırılırken, bu yıl sezonun bitmesine daha 9 hafta kalırken antrenör değişikliği sayısı 15’e çıktı. Böylece 2014-2015 sezonu şimdiden Süper Lig tarihinin en çok antrenör değişikliği yaşanan sezonu rekorunu kırdı. Süper Lig’de yer alan 6 takımdan Beşiktaş, F.Bahçe, Mersin İdmanyurdu, Bursaspor, İstanbul Başakşehir ve Gaziantepspor ise sezona başladıkları teknik adamlarla yollarına devam ediyor.

TAKIM ANTRENÖR

1) K. Erciyesspor Bülent Korkmaz / Uğur Tütüneker / Mehmet Özdilek / (?)
2) G.Birliği Mustafa Kaplan / İrfan Buz / Mesut Bakkal
3) T. Konyaspor Mesut Bakkal / Aykut Kocaman
4) Trabzonspor V. Halilhodzic / Ersun Yanal
5) Balıkesirspor İsmail Ertekin / Kemal Özdeş
6) G.Saray C. Prandelli / Hamza Hamzaoğlu
7) Ç. Rizespor Mehmet Özdilek / Hikmet Karaman
8) Sivasspor Roberto Carlos / Sergen Yalçın
9) Akhisar BŞB. M. Reşit Akçay / Roberto Carlos
10) Eskişehirspor Ertuğrul Sağlam / Michael Skibbe
11) K. Karabükspor Tolunay Kafkas / Yılmaz Vural
12) Kasımpaşa Şota Arveladze / Jan Wouters