Trabzonspor A takımı, bu sezon yarıştığı tüm kulvarlarda taraftarını üzerken, bordo mavili taraftarlar, kulübün pilot takımı 1461 Trabzon genç takımlar ile basketbol takımının başarısıyla teselli buldu.

A takımın kupasız kapattığı sezonda diğer takımlardan 3 şampiyonluk haberi geldi. Basketbol takımı da tarihinde ilk kez mücadele ettiği FIBA EuroChallenge Kupası Final Four'u ikincilikle tamamladı. Ligi de ilk 8 içerisinde tamamlayarak, tarihinde ilk kez play off vizesi alan basket takımı, bu turda Darüşşfaka Doğuş'u iki maç sonunda eleyerek yarı finale adını yazdırmayı da başardı.

Trabzonspor, yapılan onca transfer, harcanan paralar ve büyük umutlarla başladığı sezonda taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Avrupa’daki kısmi başarıya rağmen Türkiye Kupası ve Süper Lig’e erken havlu atan bordo mavililerin son maç öncesi hedefi; sezonu 4’üncü tamamlayabilmek. Taraftarın çok şey beklediği A takımın hiçbir varlık gösteremediği sezonda diğer şubeler ile branşlardan gelen başarı haberleri ise teselli kaynadığı oldu. Alt liglerde kazanılan kupalar, her yönetim döneminde dillendirilen fakat bir türlü gerçekleşmeyen ‘öze dönüş’ vaatlerini de bir kez daha akıllara getirdi.

Süper Lig’deki başarı beklentileri bu sezon da suya düşün Trabzonspor taraftarları, U16 ve U17 takımları ile pilot takım 1461 Trabzon’un şampiyonluğu ile sevindi. Bordo-mavililerin U16 takımı, Bölgesel Gelişim U16 Ligi’ni şampiyon olarak tamamladı. U17 takımı da Bölgesel Gelişim U17 Ligi’nde şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

1461 TARABZON BİR YIL ARADAN SONRA 1. LİG’DE

Trabzonlular, bir başka sevinci de 2. Lig’de mücadele eden pilot takım 1461 Trabzon’un bir üst lige yükselmesiyle yaşadı. Trabzonspor’a oyuncu kazandırmak için kurulan ve daha önce önemli başarılara imza atan 1461 Trabzon, bu sezon mücadele ettiği 2. Lig’de sezona kötü başladı.

Bir ara satılması dahi gündeme gelen bordo-mavi-beyazlı takım, Hamdi Zıvalıoğlu’nun göreve gelmesiyle toparlanmaya başladı. Sonradan yaptığı çıkışla play-off’a kalmayı başaran 1461 Trabzon, dün Alanya’da İnegölspor ile oynadığı finali penaltı atışları sonucunda 6-4 kazanarak bir yıl aradan sonra yeniden PTT 1. Lig’e yükselmeyi başardı.

BASKET TAKIMI TARİH YAZDI

Trabzonsporluları bu sezon en çok sevindiren haber ise basketboldan geldi. Trabzonspor Medical Park, ev sahipliğini üstlendiği FIBA EuroChallenge Kupası Final Four'unda son saniyede kupayı kaçırdı.

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği büyük finalde, Fransız JSF Nanterre'ye 64-63 kaybeden temsilcimiz, ikincilik başarısıyla teselli buldu. Nedad Makrovic önderliğinde tarin yazan bordo-mavililer, Türkiye Baskebol Ligi’nde de tarihinde ilk kez play off vizesi aldı. Çeyrek Final karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş'u her iki maçta da mağlup eden (İlk maç: 76 - 79, İkinci maç: 71 - 78) Trabzonspor Medical Park, adını yarı finale yazdırdı.

ERDOĞDU LİSESİ DÜNYA KUPASI'NI GETİRDİ

Trabzon’u futbolda bu sene en büyük sevinci ise Erdoğdu Anadolu Lise’si yaşattı.

Oyuncularının birçoğu Trabzonspor alt yapılarında forma giyen Erdoğdu Anadolu Lisesi, Guatemala'da yapılan Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nda Brezilya temsilcisini finalde 2-1 yenerek, dünya şampiyonu oldu.