Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun başından buyana görevinden ayrılan teknik direktör sayısı 15 olurken, geçtiğimiz sezon sonunda toplam 14 antrenör değişikliği rekoru ise sezonun bitmesine 8 hafta kala kırıldı. Kayseri Erciyesspor ile Gençlerbirliği en çok antrenör değişikliği yapan takımlar olarak dikkat çekti.

Türkiye Süper Ligi büyük çekişme ve alınan ilginç sonuçlarla tüm hızıyla devam ederken, takımların teknik direktör değişiklikleri gündeme damga vuruyor. Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, son olarak Kasımpaşa’nın görevden ayrılan teknik direktörü Shota Arveladze’nin yerine Önder Özen’in getirilmesiyle sezon başından bu yana Süper Lig’de 15 teknik adam ile yollar ayırmış oldu.

Geçtiğimiz yıl sezon sonunda toplam 14 teknik direktör değişikliği ile rekor kırılırken, bu yıl sezonun bitmesine daha 8 hafta kalırken antrenör değişikliği sayısı 15’e çıktı. Böylece 2014-2015 sezonu şimdiden Süper Lig tarihinin en çok antrenör değişikliği yaşanan sezonu rekorunu kırdı. Süper Lig’de yer alan altı takımdan Beşiktaş, Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu, Bursaspor, İstanbul Başakşehir ve Gaziantepspor ise sezona başladıkları teknik adamlarla yollarına devam ediyor.

TAKIM         ANTRENÖR

1. Kayseri Erciyesspor: Bülent Korkmaz    / Uğur Tütüneker / Mehmet Özdilek / Fatih Tekke
2. Gençlerbirliği: Mustafa Kaplan / İrfan Buz / Mesut Bakkal
3. Torku Konyaspor: Mesut Bakkal / Aykut Kocaman
4. Trabzonspor: Vahid Halilhodzic / Ersun Yanal
5. Balıkesirspor: İsmail Ertekin / Kemal Özdeş
6. Galatasaray: Cesare Prandelli / Hamza Hamzaoğlu
7. Çaykur Rizespor: Mehmet Özdilek / Hikmet Karaman
8. Medicana Sivasspor: Roberto Carlos / Sergen Yalçın
9. Akhisar Belediyespor: Mustafa Reşit Akçay / Roberto Carlos
10. Eskişehirspor: Ertuğrul Sağlam / Michael Skibbe
11. Kardemir Karabükspor: Tolunay Kafkas / Yılmaz Vural
12. Kasımpaşa: Shota Arveladze / Önder Özen