Play-off heyecanı yaşayan Antalyaspor'da ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeni İzzet Erdoğan'ın, Antalyaspor Sportif Direktörlük görevine getirileceği iddia edildi.

Süper Lig yolunda kritik bir dönem geçiren Antalyaspor'da ortaya atılan iddia Antalya gündemine oturdu. Hayalinde Malatyaspor Kulübü başkanlığının yer aldığını söyleyen Muhammed Kılıç'ın, asbaşkanlık görevine getirildiği kırmızı beyazlı kulüpte, yaşanan gelişmeler şaşkınlıkla karşılanıyor.

AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in maddi ve manevi olarak Süper Lig yolunda destek vereceğini açıkladığı Antalyaspor'da yeni bir görevlendirme daha yapılacağı haberleri dikkat çekti. Antalya merkezli yayın yapan VTV televizyonunda yer alan habere göre aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yeğeni olan İzzet Erdoğan'ın, Antalyaspor'un yeni sportif direktörü olarak göreve başlayacağı ifade edildi.

Daha önce Gaziantepspor'da Bülent Uygun'un yardımcılığını yapan Erdoğan, geçtiğimiz mart ayında Elazığspor'da göreve getirilmişti. Ortaya atılan bu iddia karşısında Antalyaspor cephesi sessizliğini korurken, kırmızı beyazlı kulübün, yapılan görüşmeleri gizli tutmak istediği iddia edildi.

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Antalya'yı ziyaret eden Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı forsunun bulunduğu forma hediye etmiş ve tepki ile karşı karşıya kalmıştı.

Öte yandan Antalyaspor’un dün play off yarı final ilk maçında Adana Demirspor’u 3-0 mağlup etmesinin ardından ilginç bir gelişme daha yaşandı. Maç sonunda taraftarlar saha içine girerek futbolcularla birlikte sevince ortak olurken AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalyaspor soyunma odasına indi. Türel, soyunma odasında teknik heyet ve futbolcuları tebrik etti.

YERLİ YABANCI AYRIMI ÖDEMESİ

Antalyaspor'da Kamerunlu Joseph Boum'un kadro dışı kalmasının arkasında yatan gerçek ortaya çıktı. Adana Demirspor'la oynanan play off ilk maçından bir gün önce kadro dışı kalan Boum'un alacakları sebebiyle yönetimle görüş ayrılığına düştüğü ve bu sebeple kadro dışı kaldığı öğrenildi. Maçtan bir gün önce futbolculara ödeme yapma sözü veren kırmızı beyazlı yönetimin yabancı oyuncuları es geçmesi sinirleri gerdi.

Takımdaki 3 yabancı oyuncu olan Saso Fornezzi, Lamine Diarra ve Joseph Boum'a ödeme yapmayan Antalyaspor yönetimi, yerli oyunculara vaat ettikleri ödemeyi yapınca Kamerunlu savunma oyuncusu Boum, isyan bayrağını çekti. Kulüpten yaklaşık 100 bin Euro alacağı bulunan Boum'un, hiçbir ödeme yapılmaması karşısında yönetim kuruluna rest çektiği ve bunun karşısında da kadro dışı kaldığı öğrenildi.

Yusuf Şimşek'in göreve gelişiyle birlikte çıkışa geçen siyahi oyuncunun sözleşmesinin de, yaşananların ardından feshedilmesi bekleniyor.

ANTALYA TAKIMLARININ BİRİNDE SEVİNÇ BİRİNDE HÜZÜN HAKİM

Süper Lig’e yükselme gruplarına Antalyaspor ve Albimo Alanyaspor’un kalması dikkat çekmişti. Her iki kulüp başkanlarının da gönüllerinde Antalya takımlarının final vizesi alması yatarken Albimo Alanyaspor’daki evdeki hesap çarşıya uymadı. Alanyaspor deplasmanda Samsunspor’a karşı 5-1 gibi ağır bir yara alarak play offlarda finale kalma işini zora soktu.

Kırmızı beyazlı bir diğer Antalya temsilcisi Antalyaspor ise Adana Demirspor karşısında 3-0 gibi farklı bir skor alarak ikinci maça büyük bir avantaj sağladı. Her iki Antalya temsilcisi 1 Haziran’da ikinci maçlarına çıkacak. Finale kalan takımlar ise 5 Haziran Cuma günü İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.