Türkiye Süper Lig takımları yeni bir teknik direktör değişikliği rekoruna gidiyor.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 21. haftası dün oynanan ve Akhisar Belediyespor'un 2-1 kazandığı Fenerbahçe maçıyla tamamlanırken, teknik adam kıyımı da devam ediyor.

21. hafta sonunda görevinden ayrılan teknik direktör sayısı 13’e çıkarken, geçtiğimiz sezon ise yine 21. haftaya kadar yaşanan antrenör değişikliği ise 10’da kalmıştı. Gençlerbirliği ve Kayseri Erciyesspor ise bu sezon şimdiye kadar 3 farklı teknik adam ile çalışan takımlar.

Türkiye Süper Ligi büyük çekişme ve alınan ilginç sonuçlarla tüm hızıyla devam ederken, takımların teknik direktör değişiklikleri gündeme damga vuruyor. Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, son olarak teknik direktör değişikliği rüzgarına Kardemir Karabükspor da katıldı. Kırmızı mMavili takım 21. haftada Mersin İdamanyurdu deplasmanında kaybedince, sezon başından bu yana çalıştığı Tolunay Kafkas ile yollar ayrıldı. Böylece sezon başından bu yana Süper Lig’de 13 teknik adam ile yollarını ayırmış oldu.

Geçtiğimiz yıl sezon sonunda toplam 14 teknik direktör değişikliği ile rekor kırılırken, bu yıl sezonun bitmesine daha 13 hafta kala, değişiklik sayısının şimdiden 13’e ulaşması da olası yeni bir rekorun sinyallerini veriyor. Süper Lig’de yer alan 7 takımdan Beşiktaş, Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu, Bursaspor, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa ve Gaziantepspor ise sezona başladıkları teknik adamlarla çalışmaya devam ediyor.

Süper Lig'de 21. hafta sonunda teknik adam değişikliği yapan takımlar ve yeni teknik adamları şöyle:

TAKIMLAR ANTRENÖRLER
1. Gençlerbirliği: Mustafa Kaplan / İrfan Buz / Mesut Bakkal
2. Kayseri Erciyesspor: Bülent Korkmaz / Uğur Tütüneker / Mehmet Özdilek
3. Torku Konyaspor: Mesut Bakkal / Aykut Kocaman
4. Trabzonspor: Vahid Halilhodzic / Ersun Yanal
5. Balıkesirspor: İsmail Ertekin / Kemal Özdeş
6. Galatasaray: Cesare Prandelli / Hamza Hamzaoğlu
7. Çaykur Rizespor: Mehmet Özdilek / Hikmet Karaman
8. Sivasspor: Roberto Carlos / Sergen Yalçın
9. Akhisar Belediyespor: Mustafa Reşit Akçay / Roberto Carlos
10. Eskişehirspor: Ertuğrul Sağlam / Michael Skibbe
11. Kardemir Karabükspor: Tolunay Kafkas / (?)