Futbolda 2014-2015 dönemi Süper Lig Süleyman Seba Sezonu Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sona ererken 18 takım 34 hafta boyunca değiştirdiği teknik adamlarla yeni bir rekora imza attı.

Sona eren Türkiye Süper Ligi 2014-2015 sezonunda, takımların teknik direktör değişikliklerinin sezona damga vurduğu ortaya çıktı. Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, sezonun bitmesine 2 hafta kala Gençlerbirliği’nde görevden ayrılan teknik direktörü Mesut Bakkal’dan sonra sezon boyunca Süper Lig’de 12 takım toplam 18 teknik adam ile yollarını ayırmıştı. Gerçekleşen bu son değişiklikle birlikte Süper Lig tarihinin en çok antrenör değişikliği yaşanan sezon rekoru da kırılmış oldu. 2013-2014 sezonu sonunda toplam 14 teknik direktör değişikliği ile Süper Lig’de son yılların değişiklik rekoru kırılırken, 2014-2015 sezonunda gerçekleşen değişikliklerle bu sayı 18’e yükseldi.

ŞAMPİYON GALATASARAY 2, KÜME DÜŞEN KAYSERİ ERCİYES 4 TEKNİK ADAMLA ÇALIŞTI

Geride kalan sezonda ilginç bir anektod da ortaya çıktı. Başarı için istikrar ve süreklilikten bahsedilirken Galatasaray, 2 teknik adam ve 3 başkan değiştirirken sezonu Süper Lig ve Türkiye Kupası'nı alarak iki büyük başarıyla kapattı. Bunun yanında sezonu 27 puan, -19 averajla 17. sırada tamamlayarak küme düşen Kayseri Erciyesspor ise sezonda 4 teknik adamla çalıştı.

2014-2015 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden ve küme düşen Kayseri Erciyesspor’da Bülent Korkmaz – Uğur Tütüneker – Mehmet Özdilek ve Fatih Tekke, Gençlerbirliği’nde Mustafa Kaplan – İrfan Buz ve Mesut Bakkal, Kasımpaşa’da Şota Arveladze – Jan Wouters ve Önder Özen, Balıkesirspor’da İsmail Ertekin – Kemal Özdeş ve Cihat Aslan, Galatasaray’da Cesare Prandelli – Hamza Hamzaoğlu, Trabzonspor’da Vahid Halilhodzic – Ersun Yanal, Torku Konyaspor’da Mesut Bakkal – Aykut Kocaman, Çaykur Rizespor’da Mehmet Özdilek – Hikmet Karaman, Medicana Sivasspor’da Roberto Carlos – Sergen Yalçın, Akhisar Belediyespor’da Mustafa Reşit Akçay – Roberto Carlos, Eskişehirspor’da Ertuğrul Sağlam - Michael Skibbe, Kardemir Karabükspor’da da Tolunay Kafkas’ın yerine Yılmaz Vural görev aldı.

Süper Lig’de yer alan altı takım Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu, Bursaspor, İstanbul Başakşehir ve Gazintepspor ise teknik adam değişikliği yapmadan sezonu tamamladılar.

TAKIMLAR VE GÖREV YAPAN TEKNİK ADAMLAR

1. Kayseri Erciyesspor: Bülent Korkmaz, Uğur Tütüneker, Mehmet Özdilek, Fatih Tekke
2. Gençlerbirliği: Mustafa Kaplan, İrfan Buz, Mesut Bakkal, Mustafa Kaplan
3. Kasımpaşa: Şota Arveladze, Jan Wouters, Önder Özen
4. Balıkesirspor: İsmail Ertekin, Kemal Özdeş, Cihat Aslan
5. Torku Konyaspor: Mesut Bakkal, Aykut Kocaman
6. Trabzonspor: Vahid Halilhodzic, Ersun Yanal
7. Galatasaray: Cesare Prandelli, Hamza Hamzaoğlu
8. Çaykur Rizespor: Mehmet Özdilek, Hikmet Karaman
9. Medicana Sivasspor: Roberto Carlos, Sergen Yalçın
10. Akhisar Belediyepor: Mustafa Reşit Akçay, Roberto Carlos
11. Eskişehirspor: Ertuğrul Sağlam, Michael Skibbe
12. Kardemir Karabükspor: Tolunay Kafkas, Yılmaz Vural