Mert Taşoğlu, bedensel engelli olmasına rağmen hiçbir zaman hayata küsmediğini aksine sımsıkı tutunduğunu söyledi. Kendisini hayata basketbol aşkının bağladığını söyleyen Taşoğlu, basketbol maçlarını daha önceleri sadece televizyonlardan izlediğini ancak Kardemir Karabükspor sayesinde hayatına yeni bir anlam geldiğini ifade etti. 

Basketbolu çok sevdiğini belirten Taşoğlu, "Ben daha evvel maçları televizyondan izliyordum. Sonra babama söyledim. O da beni ilk önce Karabükspor takımın maçlarına getirdi. Ben burada oynamak istediğimi söyledim. Babam da konuşmuş ağabeylerle idmana çıkıyorum. Can hocam beni Karabük'teki maçlara da alıyor. Herkese çok teşekkür ederim. İlerde iyi bir basketçi olacağım ve milli takıma girmek istiyorum. Benim gibi arkadaşlar gelsinler." dedi.

"ÇOCUKLARINIZI EVLERE KAPATMAYIN"

Karabük Sakatlar Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz ise bedensel engelli çocukları olan ailelere seslenerek, "Ben bir zamanlar bu takımda oyuncu idim. Buradan tüm bedensel engelli ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızı eve kapatmayım. Onları sosyalleşmesini sağlayın. Gelsinler spor yapsınlar. Bu takımımız herkese kapısı açık. Mert'in babası geldi, bizimle konuştu, bizler de hemen Can hocamız ile diyaloga geçip Mertimizi takıma kazandırdık." diye konuştu.

"TÜM BEDENSEL ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ"
Hem Kardemir Karabükspor hem de milli takım antrenörü olan Can Aksu da tüm bedensel engelli kişileri takımlarında yer vermeye hazır olduklarını belirterek, "10 senedir bu takımı çalıştırıyorum. Takımımız Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele ediyor. Bir antrenör olarak tüm bedensel engelli arkadaşları bekliyoruz. Küçük Mert bize geldi, bizimle çalışmak istediğini söyledi. Ben de takım ile birlikte idmanlara aldım. Çok istekli ve yetenekli. Geleceğin basketbolcusu olacak. İdmanları kaçırmıyor. Diğer arkadaşlara da örnek oluyor. Küçük olduğundan maçlarda tam zaman oynamıyor. Ama zaman zaman motive etmek için kadroya alıyorum. Maç heyecanı yaşaması için zaman zaman kadroya alıyor ve bazen de Karabük'teki maçlarda son dakika oyuna alıyorum. Böylece hem kendine güven geliyor hem de örnek oluyor." dedi.