Mario Gomez Beşiktaş'ta kalacak mı ya da Gomez Beşiktaş'tan ayrılıyor mu soruları spor gündemine bomba gibi düşmüştü. Gündem yaratacak açıklamalarda bulunan Beşiktaş Alman gol makinesi Mario Gomez, Siyah-beyazlı ekipte kalma şartını net olarak ortaya koydu. İşte Mario Gomez'in Beşiktaş'ta forma giymeye devam şartı...

"Fiorentina'dayken bana 'Bu oyuncuları alacağız' dediler ama o transferler gerçekleşmedi. Verilen sözler tutulmadı. Benim için kulübün beklentileri çok önemli. Orada bu konuda yanıldım. Beklentilerime cevap veremediler. Fiorentina'dan ayrılırken kendi kendime şampiyonluk için oynayan bir takıma gitmek istediğimi söyledim" diyen Süper Mario, "Orada bir hata yaptım ve o hatadan ders çıkarıp Beşiktaş için kesin kararı sezon sonunda vereceğimi söyledim" vurgusunda bulundu. 

Hiçbir kulüple görüşmedim
Gomez, "Takımın transfer politikasına, teknik direktörün felsefesine göre karar vermeyi planladım. Ama önce şampiyonluğu düşündüm. Artık ligi bitirdik. Başkanla yaptığımız konuşmada gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımızı söyledim ve yatırım olması gerektiğini belirttim. Başka kulüplerle görüşmedim. Sadece Beşiktaş'la görüştüm. Gelecek sezonun planlaması, transfer politikası beni tatmin ederse burada kalma konusunda iyimserim. Ligi yarın (bugün) bitiriyoruz. Sonrasında menajerim gelecek ve her şeyi konuşacağız" açıklaması yaptı.
Şampiyonlar Ligi'nde hedefimiz olmalı
"Beşiktaş'ta kalmak için Şampiyonlar Ligi harika bir hedef. Şampiyonlar Ligi'ni kazanırız demiyorum ama orada maçlar kazanabiliriz" diyen Mario, "Bu sezon Avrupa Ligi'nde Sporting maçını hatırlatayım. Orada bazı anlarda savunma yapmak zorunda kaldık. Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid, Manchester City ve Benfica ile aynı grupta olabiliriz. Harika bir stadyumumuz var ve iyi bir takımız. Bunu daha ileriye götürerek Şampiyonlar Ligi'nde bir hedef koyup ona doğru gitmeliyiz" değerlendirmesi yaptı. 

Töre-Q17-Sosa etkiledi...
"Bursaspor'un nasıl futbol oynadığını biliyordum. Bunlar bana anlatılmıştı. Şenol Güneş'in sistemini oradan gördüm. Kadro da benim için çok önemli. Gökhan Töre ve Quaresma kanatlarda, Sosa'yı Bayern'den tanıyordum. O zaman Avrupa'ya yeni gelmiş genç ve yetenekli bir oyuncuydu. Bunlar Beşiktaş'a gelmemde etkili oldu. Tabii ki Şenol Güneş'in beni istemesi çok önemliydi..."
Beşiktaş Bayern'le aynı seviyede
"Almanya'da Türk kulüpleriyle ilgili bir ön yargılar var. Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı gördüğünüzde çok büyük kulüpler. Bayern Münih ile Beşiktaş aynı seviyede diyebilirim. Nereye gidersek gidelim stadyumlarda taraftarlarımızı gördüm. Almanya'da Türkiye futboluyla ilgili bilgiler 10 yıl öncesinden. Güncel bilgiler yok. Ben 1 senedir buradayım ve görüşlerim çok olumlu..."
Derbi gollerim özel
"Gollerimi birbirinden ayırmıyorum. 30 metreden de 1 metreden de attığım goller benim için hep aynı mutluluğu veriyor. Maçı kazandıran goller daha önemli oluyor tabii ki. Taraftarlar için Galatasaray ve Fenerbahçe'ye attığım goller biraz daha özel. Bunun farkındayım. Attığım gollerle şampiyonluğa katkı sağladım. Bunun gururunu yaşıyorum..."

Süper Mario Beşiktaş yönetiminden süper kadro istiyor!