Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, her kesimden destek alarak Trabzonspor’a uygun bir tüzük hazırlamak istediklerini belirtti. Bordo mavili camianın 'siyah beyaz olarak ikiye ayrılmış durumda' olduğunu vurgulayan Sürmen, bir an önce bu parçalanmışlığın giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz ay yapılan Divan Başkanlığı seçimi öncesinde ‘muhalefetin adayı’ olarak lanse edilen ve yönetimin adayı olduğu iddia edilen Nadir Saral’a karşı seçimi kazanan Ali Sürmen, 3 yıllık görev sürelerinde değişik bir Divan Kurulu portresini çizeceklerinin sinyalini verdi. Hedeflerinin Divan Kurulu’nu gerçek kimliğine büründürmek olduğunun altını çizen Sürmen, kimseye yakın ya da uzak olmadıklarını, tek önceliklerinin Trabzonspor’un menfaatleri olduğunu kaydetti. Seçimden önce kendileri için ‘muhalefetin adayı’ gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığına değinen Sürmen, şöyle devam etti: “Biz kişilerin veya bir kesimin değil, Trabzonspor'un Divan Kurulu başkanıyız. Camia siyah-beyaz olarak ikiye ayrılmış durumda. Hiç gri yok. Öncelikli hedefimiz herkesin birbiriyle konuşmasını, birlikte proje ve çözüm üretmesini sağlamak olacak. Her kesimin Divan Kurulu olarak görev yapacağız. Trabzonspor'un sorunlarına herkesle birlikte çözüm üretmeye çalışacağız. Toplantılarımız çatışma değil konuşma ve çözüm üretme yeri olacak.”

Camianın sorunlarına çözüm arama adına geniş katılımlı istişare toplantıları düzenleyeceklerine dair beyanlarını hatırlatan Sürmen, bu anlamdaki ilk toplantıyı 4 Nisan’da yapacaklarını açıkladı. Geniş katılımlı bir toplantı hedeflediklerini anlatan Sürmen, “Sadece Divan Kurulu üyeleri katılmayacak. Davetlilerimiz arasında Trabzonspor yönetimi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar belediye başkanlıkları, Valilik, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Futbol İl Temsilciliği, TFF Bölge Müdürlüğü var. Eksiklikler olursa geri kalanını da tamamlarız. Amacımız yeni bir tüzük hazırlamak. Bu nedenle Trabzon Barosu ve Mali Müşavirler Odası’na da davet gönderdik. Bu konuda da her kesimden destek alarak Trabzonspor’a uygun bir tüzük hazırlamak istiyoruz.” dedi.

Divan Kurulu’nun tüzükten aldığı bütün yetkileri kullanacaklarını da vurgulayan Sürmen, “Proje üreteceğiz, tüzük yapacağız. Ama bunları Genel Kurul’un gündemine getirip getirmemek tabii ki yönetimin tasarrufunda. Söylediklerimiz dikkate alınmasa bile heyecanımızdan bir şey kaybetme lüksümüz yok. Biz camianın menfaatleri doğrultusunda doğru bildiğimiz şeyleri söylemeye, tavsiyelerde bulunmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Ali Sürmen, Trabzonspor kongresinin tekrarıyla ilgili Yargıtay’ın verdiği kararın yazımının sürdüğünü, en geç nisan ayında kararının açıklanmasını beklendiğini dile getirdi. Sürmen, sonuç ne olursa olsun camianın o karar üzerinden yeni bir kaosa sürüklenmemesi gerektiği uyarısında bulundu.