Galatasaray’ın efsanevi oyuncularından Metin Oktay, ölümünün 24. yıldönümünde Kozlu Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı.

Törene Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, divan kurulu üyeleri, Mardin Nusaybin Galatasaray Futbol Okulu öğrencileri, yakınları ve sevenleri katıldı.

Sarı kırmızılı kulüp Başkanı Dursun Özbek, törende kısa bir açıklama yaptı. Özbek, "Metin Oktay Galatasaray'ın tarihine imza atmış birisi. Galatasaray'ın bugüne gelmesine çok emeği geçmiş bir insan." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ise "Kralımızı ölümünün 24. yılında rahmetle anıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okunurken dualar edildi. Törenin ardından Başkan Özbek ve yöneticiler Mardin Nusaybin'den gelen öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

10’U ANIYORUZ

Öte yandan 'Taçsız Kral' Metin Oktay'ın vefatının 24. yılı nedeniyle Galatasaray Kulüp Televizyonu'nun program akışı da ona göre düzenlendi. Ayrıca Galatasaray Profesyonel Futbol Takım Kaptanı Selçuk İnan ve Galatasaray minik takımının 10 numarası Eren Paşahan'ın Metin Oktay'ın kabrini ziyaretleri ve orada aralarında geçen sohbetin de konu olduğu görüntüler kulüp televizyonunda gün içinde ekranlara gelecek.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Sarı Kırmızı ekran 13 Eylül Pazar Günü 'Metin Oktay'ın ölümünün 24. yılında dopdolu bir akışla seyircilerinin karşısında olacak." denilirken, sabah 10.00’dan gece 00.00’a kadar farklı içerik ve programlarla Metin Oktay ruhunun 7’den 77’ye tüm sporseverlere aktarılacağı da belirtildi.

#taçsızkral etiketine seyircilerin göndereceği iletilerin ve paylaşımların da canlı yayında ekrana getirileceği ifade edilirken, Metin Oktay için hazırlanan özel yayın akışında Kaptan Selçuk İnan ve Galatasaray minik takımının 10 numarası Eren Paşahan’ın da yer aldığı özel bir belgesel film de izleyicilerle buluşacak.

'10'un gibi olmak' başlığı altında Metin Oktay anısına hazırlanan kısa belgesel filmde ise Candemir Berkman, Turgay Şeren, Yılmaz Gökdel ve Gökmen Özdenak minik takımın 10 numarası Eren Paşahan'a Taçsız Kral’ı, unutulmaz anılarını, Galatasaray aşkını ve futbol felsefesini de anlatacak.