Milli Taekwondocu Rukiye Yıldırım, 1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Rusya’nın Nalchik şehrinde Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve yaklaşık 30 ülkeden 160 civarında sporcunun mücadele ettiği 1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nın ilk gününde erkekler 58 kilo ile bayanlar 49 kilo müsabakaları yapıldı.

Bayanlar 49 kiloda Türkiye’yi temsil eden Rukiye Yıldırım, altın madalyanın sahibi oldu. Yıldırım, çeyrek finalde Macaristan’dan Claudia Lipscei’yi 9-6 ve yarı finalde İtalya’dan Erica Nicoli’yi 6-4 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Sırbistan’dan Tijana Bogdanovic ile karşılaşan Rukiye Yıldırım, müsabakadan 12-7 galip ayrıldı ve altın madalyayı boynuna geçirdi.

Erkekler 58 kiloda mücadele eden Görkem Sezer ise, çeyrek finale yükselme maçında Sırbistan’dan Milos Gladovic’e mağlup oldu.

FEDERASYON BAŞKAN ŞAHİN’DEN KUTLAMA

İlk kez düzenlenen önemli şampiyonayı yerinde takip eden Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, altın madalya kazanan Rukiye Yıldırım’ı ve teknik ekibi kutladı. Başkan Şahin, "ETU tarafından organize edilen 1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası’na Avrupa’nın önemli ülkeleri katılıyor. Burada elde edeceğimiz başarılar büyük önem taşıyor. Rukiye Yıldırım, son dönemde çok iyi bir performans sergiliyor. Kazandığı puanlarla adım adım Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’na yürüyor. Burada altın madalya kazanan Rukiye Yıldırım’ı ve teknik direktörümüz Ali Şahin başta olmak üzere tüm teknik ekibimizi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Şampiyonanın ikinci gününde erkekler 68 kiloda Berkay Akyol ile bayanlar 57 kiloda Dürdane Altunel, madalya mücadelesi yapacak.