Türkiye Taekwondo Milli Takımı, Ukrayna Açık Taekwondo Turnuvası’na katılmak üzere Ukrayna’ya gitti.

2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’na katılım yolunda puan veren Ukrayna Açık Taekwondo Turnuvası 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde Kharkiv kentinde düzenlenecek. Teknik direktörlüğünü Ali Şahin’in yaptığı milli takımda 15 sporcu bulunuyor. Son olarak, Olimpik Sıklet Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda bayanlarda, erkeklerde ve takım olarak şampiyonluğa ulaşan milli sporcular, Ukrayna’dan da en iyi sonuçlarla dönmeyi amaçlıyor.

ŞAHİN: MÜCADELEMİZ OLİMPİYATLAR İÇİN

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, tüm çalışmalarını 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’nda başarılı olmak üzere yaptıklarını söyledi.

Olimpiyat oyunları yolunda çok yoğun bir dönemden geçtiklerini belirten Başkan Şahin, "Dünyadaki tüm sporcular gibi bizim sporcularımız da sürekli olarak puan turnuvalarına katılıyorlar. 2015 yılına çok iyi bir giriş yaptık ve katıldığımız her organizasyondan başarılarla döndük. Ukrayna’da da başarılı grafiğimizi devam ettireceğimize inanıyorum. Milli sporcularımız en iyi sonuçları alabilmek için yoğun bir biçimde çalışıyor. Biz de federasyon olarak kendilerini her konuda destekliyor ve güveniyoruz. Olimpiyat oyunları yolunda çok yoğun bir dönemden geçiyoruz. Sporcularımız da bunun bilincinde ve ona göre çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

MİLLİ TAKIM 6 ERKEK, 9 KADIN SPORCU İLE MADALYA AVINDA

Ukrayna Açık Taekwondo Turnuvası 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde Ukrayna'nın Kharkiv kentinde düzenlenecek. Türkiye, turnuvada aralarında Servet Tazegül ve Nur Tatar gibi yıldız sporcuların da bulunduğu erkeklerde 6, kadınlarda ise 9 sporcu ile madalya kovalayacak.

Ukrayna Açık Taekwondo Turnuvası’da Türkiye’yi temsil edecek erkek ve kadın sporcular şu şekilde:

Erkekler:
68 kilo: Servet Tazegül, Berkay Akyol, 80 kilo: Yunus Sarı, 87 kilo: Serdar Yüksel, Muhammet Talha Sarı, +87 kilo: Ali Sarı

Kadınlar:
49 kilo: Rukiye Yıldırım, 53 kilo: Hatice Kübra Yangın, 57 kilo: Dürdane Altunel, 62 kilo: İrem Yaman, 67 kilo: Nur Tatar, 73 kilo: Cansel Deniz, Sude Bulut, Furkan Asena Aydın +73 kilo: Nafia Kuş.