Dünya Şampiyonu güreşçi Taha Akgül, 2016’da Rio’da yapılacak olimpiyatlar için “Tabiki de hiçbir rakibimi küçümsemem, olimpiyatların havası çok farklı oluyor. Dünya Şampiyonası'na gelen rakipler oraya da geliyor, sadece psikolojisi biraz ağır. O psikolojiyi yenebilirsem kendime rakip görmüyorum.” dedi.

Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül, memleketi Sivas’ta coşkuyla karşılandı. Son olarak ABD’de yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda 62 saniyede rakibini yenerek altın madalyaya ulaşan şampiyon sporcu, her şampiyonluktan sonra yaptığı geleneği bozmayarak soluğu yine memleketi Sivas’ta aldı.

ABD'nin Las Vegas kentinde 7-12 Eylül tarihlerinde düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda, finalde Azerbaycanlı rakibi Jamaladdin Magomedov'u 62 saniyede sayı tuşuyla (10-0) yenerek, altın madalya kazanarak üst üste 2. kez dünya şampiyonluğunu elde eden Taha Akgül, memleketine gelişinde Bölge Trafik önünde coşkulu bir şekilde karşılandı.

Daha sonra Belediye Başkanı Sami Aydın ile Vali Alim Barut’u ziyaret eden Şampiyon Güreşçi'ye, Cumhuriyet altını hediye edildi.

2 kez üst üste Dünya şampiyonu olduğunu söyleyen Taha Akgül, memleketine gelişinde güzel bir şekilde karşılandığını kaydederek, “Bu dünya şampiyonlukları benim için yeterli değil, benim için tek eksiklik Olimpiyat Şampiyonluğu. 4 Avrupa 2 de Dünya Şampiyonluğum var. Dünya şampiyonluğunda finalde müsabakanın kısa sürede kazanmam tüm güreş otoriteleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Tabi bunu çalışarak ve azimle başardım. Hedefim 2016 Ağustos ayında yapılacak Rio Olimpiyatları’nda altın madalyayı alıp, eylül ayında yine memleketime altın madalya ile dönmek istiyorum.” diye konuştu.

“OLİMPİYATLARIN HAVASI FARKLI OLUYOR”

Olimpiyatlarda kendine kimi rakip gördüğü ile ilgili bir soru üzerine şampiyon güreşçi, şunları kaydetti: “Rakiplerimize karşı psikolojik bir üstünlüğümüz var. 2012 Londra Olimpiyatları'nda beni yenen rakibimi ABD’de 10-0’lık bir skorla yendim. 2012’den bu yana hep üzerine koyarak gidiyordum. Azeri rakibim beni rahat yenmişti ve öndeydi, onu geçmeyi bıraktım artık daha rahat yenme aşamasına geldim. Şimdi rakiplerimin benim seviyeme gelmemesi için aradaki mesafeyi koruyarak hatta aşmak için daha iyi olmamam gerekiyor. Tabi ki de hiçbir rakibimi küçümsemem, olimpiyatların havası çok farklı oluyor. Dünya Şampiyonasına gelen rakipler oraya da geliyor sadece psikolojisi biraz ağır. O psikolojiyi yenebilirsem kendime rakip görmüyorum.”

“KENDİMİ İNCELETTİRMEM”

ABD’lilerin kendisinin anatomik yapısını incelemek istemesiyle ilgili de konuşan Milli Güreşçi, “Mesela benim Rus rakibim, ABD’de profesyonel anlamda kafes dövüşü yapılıyor, orası ile anlaşmış. O rakibimi (çeyrek finalde)10-0 gibi bir skorla yenmem, daha sonra finalde de aynı skorla yenmem ABD güreş otoriteleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Müsabaka bitiminde oradaki gazeteciler, 'hareketli olman araştırılması ve incelenmesi gerekiyor’ dediler. Hatta ABD’de WWE var onlarda, resmi teklif yaptılar. Zaten olimpiyat şampiyonu olmadan böyle bir şey düşünemeyeceğimi kendilerine de söyledim. O yüzden Amerikalılar benim yeteneğimin farkındalar. İnceleme konusunda tabi kendimizi incelettirmemiz gerekiyor. Olimpiyatlara da kadar bu halimizi korumamız lazım.” sözlerini kullandı.

Belediye Başkanı Sami Aydın ile Vali Alim Barut ise şampiyon güreşçiye bu zor zamanlarda milletin yüzünü güldürdüğü için kutladı. Vali Barut ve Başkan Aydın, Taha Akgül’e Cumhuriyet altını hediye etti.