Galatasaray'ın Selçuk İnan'ın 2 maçlık cezası için Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na yapmış olduğu itiraz reddedildi. Ayrıca cezanın ertelenme talebi de kabul görmedi. Bu karar sonrası Selçuk, hafta sonu Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanacak Gaziantespor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray'ın futbolcusu Selçuk İnan ile ilgili PFDK'nın 17.09.2015 tarihli ve E.2015-2016/77, K.2015-2016/97 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamı dikkate alınarak yapılan müzakere neticesinde;

- PFDK'ca Galatasaray futbolcusu Selçuk İnan'ın rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle, FDT'nin 43.,35/4. ve 12. maddeleri uyarınca 2 resmi müsabakadan men ve 8.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine, cezanın onanmasına, oybirliği ile,

- Kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 102. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından Galatasaray futbolcusu Selçuk İnan ile ilgili "yaptırımın ertelenmesi" talebinin reddine, oybirliği ile karar verilmiştir."

Öte yandan Tahkim Kurulu, Akhisar Belediyespor oyuncusu Douglas Ferreira'ye verilen 3 maçlık cezanın 1 maç cezasını 1 yıl süreyle erteledi.