Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, spor camiasında doping kullanımı konusunda kimseye göz yumdurulmayacağı ve taviz verilmeyeceği mesajını verdi.

Son zamanlarda doping skandallarıyla gündeme gelen halterde yaşanan güzel gelişmeler ve tesisleşmeler hakkında Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, açıklamada bulundu. Eryaman’da yeni yapılan spor salonunda incelemelerde bulunan Taşpınar, geçmişte çok büyük olumsuzluklar yaşandığını ama halterin küllerinden yeniden doğduğunu kaydetti. Halter Federasyonu Başkanı, geçmişte halterden hiçbir idarecinin madalya beklentisi olmadığı iddiasında bulunarak, ‘’Yaşanan bir sürü talihsiz olaylardan sonra biz bu göreve geldik. Bana ifade edilen şuydu, 'eğer ilaç yani doping almazlarsa Avrupa’da madalya beklemeyin. Çok iyi sporcular bulur iyi antrenman yaptırırsanız ikicilik üçüncülük olabilir. Dünyada ne olur belki üçüncü olursunuz Olimpiyatlarda hiç şansınız olmaz deniyordu. Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarında madalya almayı unutun' dediler. Biz ne yaptık ardı arkası kesilmeyen kamplar, çalışmalar ve yarışmalar yaptık. Sonuçta ne oldu. İsrail'de batmıştık 21 sporcumuzda doping çıkmıştı. Yine İsrail'de küllerimizden dirildik. Alamazsınız denilen madalyayı orada Ayşegül'le altın olarak aldık. Nucan'la da gümüş adlık. Toplamda 5 madalya kazandık. Bu kadar kötü taplodan nasıl kurtulduk. Kamplarımızda ve Türkiye Şampiyonaları’nda numuneler aldırdık. Asla taviz vermeyeceğiz dedik ve vermedik. Gördüler ki spor camiası bize göz yumdurulmayacak, kimseye taviz vermedik. Çok çalışırsanız ve iradeyi ortaya koyarsanız oluyormuş. IOC başkanı Thomas Bach ve VADA başkanı Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a doping konusunda teşekkür ettiler. Artık doping sorulduğunda Türkiye'yi örnek alın diyorlar. Biz bunu hep birlikte başardık. Bu konuya titizlikle yaklaşan sporcularımıza ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum. '' dedi.

Bakanlığın son yıllardaki tesisleşmesinden federasyon olarak yararlandıklarını ifade eden Taşpınar, ‘’ Biz göreve geldiğimizde 32 ilde halter faaliyeti yapılıyordu. Biz bu sayıyı 51 ile çıkardık ve asıl hedefimiz 81 ilde halter faaliyeti yapmak. 32 ildeki tesislerimiz çok kötüydü. Ankara Eryaman ve Sincan'da çok lüks bir tesis yaptık. Artık loş salonlar kalmadı. Yeni salonlarımıza girildiğinde insan idman yapmak istiyor. Tüm tesislerimizi iyileştiriyoruz. Trabzon, Samsun, İstanbul ve Bursa'da yeni idman salonları kurduk. Diyanet İşleri Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın yeni projesine ile Bursa'da yatılı Kur’an Kursu olan camide hem halka açık hem de Kur’an kursu öğrencilerinin yararlanacağı antrenman salonu açıyoruz. Biz il sayısını 51 yaptık diyoruz, ama sadece burada antrenman tesis sayısı bir iken 5 oldu. Hızla alt yapıyı geleceğe hazırlıyoruz. 2016 olimpiyatları için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Mevcut sporcularımızdan faydalanacağız. Ancak, 2020'yi düşünüyorsak bugünden temelini atmamız lazım.'' diye konuştu

Geçmişte yaşanan başarıların geride kaldığını artık yeni sporcular yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Halter Federasyonu Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sporcularımız geçmişte adlarını altın harflerle tarihe yazdırdı. O dönemlerde sadece 32 ilde halter varmış. Geriden gelen gençler düşünülmemiş. Toplam 20 tane sporcu varmış. On tanesi üst düzey sporcu ve halteri kurtarmışlar madalyalar gelmiş. Ellerine kollarına sağlık. Ancak, o sporcular gitti. Şimdi biz neler yapıyoruz. Kulüp açmakla sporcu kaynağını arttırıyoruz. Madalya alacak sporcularımızı kamplara 20 değil 30-35 kişi alıyoruz. Genel müdürlüğümüzün projesi var. Halterin merkezi Ankara, Konya ve Gaziantep illerimiz. Tohum projesinde sporcularımız oldukça iyi dereceler yapıyor. Yatılı olan kamplardaki sporculara 400-500 lira maaş veriliyor ihtiyaçlarını görsünler diye. Bu proje başarılı olunca Ankara'da da gündüz kampı kurduk. Şimdi bir projede doğu ve güney doğu illerindeki sporcuları Merkezi Erzurum'da toplayacağız. Bu çalışmalarımız 2020 olimpiyatına hazırlık. ‘’