Eski milli futbolcu Tanju Çolak, Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı kınadı. Eski gol kralı Tanju Çolak, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin (TÜFAD) Antalya'nın Manavgat ilçesinde 50. yıl etkinlikleri kapsamında Atatürk Stadyumu'nda Şöhretler Karması maçı sonrası yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı nefretle kınadığını söyledi.
Yapılan saldırının Fenerbahçe'ye değil aslında Türk futboluna yapıldığını belirten eski milli futbolcu, "Yazıkklar olsun. Bu saldırı sadece Fenerbahçe'ye yapılmamıştır. Bu saldırı aslında Türk futboluna yapılmıştır. Faillerin bir an önce bulunması gerekir. " dedi.
Manavgat'ı çok sevdiğini belirten Tanju Çolak, gözlerinde rahatsızlık ve hasta olmasına karşı sevenlerine verdiği söz üzerine turizm şehrine geldiğini, hava soğuk olsa da müsabakaya yer aldığını ifade etti.
TÜFAD'ın üçüncü olgunlar turnuvasına katılmaktan memnun ve mutlu olduğunu anlatan Çolak, ikinci başkanı olduğu Türkiye Projesyonel Sporcular Derneği'nin aktif tanıtımı için Ayhan Akbil, Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal, Hasan Şaş ve Ümit Davala ile çalışma yaptığını bu bağlamda Fenerbahçe'yi ziyaret ettiklerini, Galatasaray takımlarını ziyaret içinde randevu aldıklarını kaydetti.
Futbolun özünde barış, sevgi ve kardeşlik olduğunu belirten Tanju Çolak, sporda şiddetin önüne geçmede toplum olarak 7'den 77'ye herkesin beraber hareket etmesi gerektiğini vurgaladı.