15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimi sonrası tüm ülke genelinde tepkiler devam ediyor. Türkiye’nin 4 büyük kulübü ve birçok Anadolu kulübü, İstiklal Caddesi’nde bir araya gelerek demokrasi için yürüdü.
Türkiye’de 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanları boş bırakmayın’ çağrısına, spor kulüplerinin taraftarları da sessiz kalmadı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve birçok Anadolu kulübünün taraftarı 10 binlerce kişi, Beyoğlu’nda bulunan Tünel önünde toplantı. FETÖ ve terör karşıtı sloganlar atan 10 binlerce kişi, daha sonra bayrak ve flamalarla sloganlar atarak, meşaleler yaktı ve Taksim Meydanı’na yürüdü. Eşiyle, çocuklarıyla, arkadaşlarıyla birlikte destekleri takımın formasını giyerek alana gelen 10 binlerce kişi renkli görüntüler oluşturdu.
Arslan: “Tarihi bir günü yaşıyoruz”
Organizasyon öncesinde İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Genç Fenerbahçeliler Grubu Sözcüsü Yücel Arslan, önemli bir günde olduklarını söyleyerek, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortada. Darbeye karşı omuz omuza vermiş durumdayız. Burada gerçekten çok önemli tarihi günlerden birisi yaşanıyor. Bireysel olarak dışarıdaydık ama taraftar grupları olarak beraber bugün toplandık. Bu ülke yüce Türk milletinin emaneti altındadır. Kimse bu ülkeyi bölemeyecektir” dedi.
Şirin: “Güzel bir birliktelik gösteriyoruz”
Galatasaray Ultraslan Grubu Lideri Sebahattin Şirin ise yaptığı açıklamada, “Bu ülke darbelerden çok çekti. Darbelere karşı ’hayır’ diyoruz. Ülkemizin üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Güzel bir birlik beraberlik gösteriyoruz şu an. Daha önce bireysel olarak herkes çıktı. Biz geç kalmadık sokaklardaydık ama bugün hep beraber olalım dedik. Darbeye karşı her şeyimizle ortadayız” diye konuştu.
Güner: “Omuz omuzayız”
Beşiktaş Çarşı Grubu liderlerinden Ayhan Güner de yaptığı açıklamada, “Birlikteyiz, gönül gönüleyiz, omuz omuzayız” diyerek şunları söyledi:
“Böyle görüntüler vermek bizim boynumuzun borcu. Topluma birlikte olduğumuzu gösteriyoruz. Artık önümüze bakalım vatan olarak. Bütün gelenlere, katılanlara çok teşekkür ediyorum.”