Türkün İlk Er Meydanı sloganı ile, bu yıl 663.'sü gerçekleştirilen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı Orhan Okulu oldu.

Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin finalinde İsmail Balaban ile karşılaşan Orhan Okulu, puanlamada rakibini yenerek 663. Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Güreşleri'nin baş pehlivanı oldu. Okulu, altın kemeri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin elinden aldı.

Bu yıl 663.'si gerçekleştirilen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde yaklaşık 650 litreye yakın yağ kullanıldı. Güreşleri üç gün boyunca yaklaşık 35 bini aşkın seyircinin izlediği açıklandı. Bu yılki güreşlere 66 başpehlivan olmak üzere toplam bin 66 pehlivanın katıldığını kaydeden Elmalı Belediye Başkanı ve Güreş Tertip Komitesi Başkanı Ümit Öztekin, "Güreşler, 3 gündür sabahtan akşama kadar devam etti. Dolayısıyla biz, Türkiye'deki en eski yağlı güreş organizasyonuna ev sahipliği yapan bir ilçeyiz. Güreşlerimizi sahipsiz bırakamayız. Bu yüzden güreşlerimizi Türkiye'nin şanına yakışır bir hale getirmek boynumuzun borcudur." dedi.

Bu arada önümüzdeki yıl yapılacak olan 664. Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Güreşleri'nin ağalık ihalesi de yapıldı. Yapılan güreş ağalık ihalesini 200 bin TL ile iş adamı Tarık Sarvan aldı.

Güreşleri; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, eski AK Parti Antalya milletvekili Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Antalya milletvekili Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya milletvekili Hüseyin Samani, Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce vatandaş izledi.