Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nda Kenyalı atletler birinciliği elde etti.

Kültür Sanat Sokağı'nda start alan maratonda erkeklerde 1.02.12’lik derecesiyle Kenyalı Evans Kiplagat, kadınlarda 1.11.34’le Purity Jebichi Changwony birinci oldu.

12 ülkeden bin 223 sporcunun katıldığı maratonun startını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can verdi.

11 yıldır maratonu başlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinliğin devam etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu, Şevket Can’a teşekkür etti.

Başkan Kocamaz, "Sağlık ve başarılı bir maraton diliyorum. İnşallah bundan sonra da Mersin’de tam maraton başlatıyoruz. Spor barış demek, kardeşlik demek ve saygı demektir. Sevgi barışı bu kentte yükseltmek için gayret ediyoruz. İnşallah bu maratonlar amacımıza ön ayak olur. Mersin’den başlayan bu barışın tüm ülkemize yayılmasını istiyoruz. Tüm sporculara başarılar diliyorum." dedi.

Uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da 12 ülkeden bin 223 sporcunun mücadele verdiğini söyledi.

Başkan Can, "Tarsus Yarı Maratonu, ülkemizdeki en büyük yarı maraton organizasyonlardan biridir. 11 yıl önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz tarafından başlatılan bu etkinliğimiz tüm güzelliği ile devam ediyor. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sporun en güzel örneğini bugün burada sergileniyor. Spor etkinlikleri ile Tarsus'un adını duyurmaktan büyük bir onur duyuyoruz." şeklinde konuştu.
Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise, atletlere başarılar diledi.

Halk koşusuna da çok sayıda vatandaş birinci olabilmek için kıyasıya mücadele ederken, minik sporcular ise maratona ayrı bir renk kattılar. Maratonda birinci olan sporcuya 3 bin dolar, ikinciye bin 500 dolar, üçüncüye 750 dolar para ödülü ve madalya verildi.