Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Osmanlı bindallısı ve otantik hediyelik eşya satan esnaf, 5 kelime Türkçe bilen 5 turist çocuğuna ay yıldızlı fes, nazar boncuğu ve Selçuklu başlığı hediye etti.

Her yıl 4 milyon turisti ağırlayan 220 bin yatak kapasitesi sahip Manavgat'ta turizm sezonu başladı. Turizm sezonunu başlamasıyla birlikte semt pazarlarında başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turist canlılığı başladı. Manavgat'ta Osmanlı bindallısı ve otantik eşya satıcısı Mehmet Ali Bilir, 5 yıldır Turizm Haftası'nda sürdürdüğü Türkçe kelime konuşan turistlere ay yıldızlı fes hediye etme geleneğini bu senede sürdürdü. Bu senenin ay yıldızlı fes ve Selçuklu başlığını 5'er kelime Türkçe bilen Belçikalı 2 aileden 5 çocuk kazandı. Türkçe kelimeleri bilen 5 Belçikalı çocuklara ay yıldızlı feslerini otantik hediyelik eşya satıcısı Mehmet Ali Bilir taktı.

Belçikalı anne Melissa Bureau, çocuklarının arkadaşlarının Türk olduğu için 3 çocuğunun bazı Türkçe kelimeleri bildiğini söyledi. Ailecek 8 günlük tatil için Side'ye Brüksel'den tatile geldiklerini belirten Bureau, "Bizim için sürpriz oldu. Belçika'da çok yakın Türk arkadaşlarımız var. Çocuklarımda Türkçe bazı kelimeleri biliyor. 3 çocuğum için güzel bir hatıra olacak." diye konuştu.

Belçikalı çocuk Mark Skubik, 5 Türk arkadaşının olduğunu, onlardan bazı Türkçe kelimeleri bildiğini söyledi. Skubik, "Türkçe kelime söyleyerek fes aldığım için çok mutluyum. Benim için çok değerli hediye, Brüksel'de evimizde hep koruyacağım." dedi.

Daniel Poehlman isimli çocuk da 3 yıldır Manavgat'a tatile geldiğini tatil süresince bazı Türkçe kelimeleri öğrendiğini kaydetti.

Turistik eşya satıcısı Bilir, "Türkçe kelime konuşan turistlere ay yıldızlı fes ve değişik otantik hediye verme geleneğimizi 5 yıldır sürdürüyoruz. Geçmiş yıllarda çok sayıda turiste fes hediye ettik. Amacımız hem bölgemizi turistlere sevdirmek hem de güzelim Türkçe'mizle ilgili bazı kelimeleri bilmelerini sağlamak." diye konuştu.