Türkiye Triatlon Federasyonu 2015 yılı programı kapsamında düzenlenen Salcano Mersin-Taşucu Triatlon yarışları Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu mahallesinde başladı. 174 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmalarda elit ve yaş guruplarındaki sporcular, bin 500 metre yüzüp 40 kilometre bisiklet parkurunun ardından 10 kilometre koştu. Gençler, 750 metre yüzüp 20 kilometre bisiklet parkurunun ardından 5 kilometre, yıldızlar 375 metre yüzüp, 10 kilometre bisiklet parkurunun ardından 2 bin 500 metre koştu.

Türkiye Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, olimpik mesafelerde yapılacak triatlon müsabakalarında sporcuların 1500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet yarışı ve 10 kilometre koşacaklarını belirtti. Ara verilmeden yapılan triatlon sporunun zor olduğu kadar, görsel olarak da izlenmeye değer olduğunu vurgulayan Güneş, "Bu yıl Taşucu'nda ilki düzenlenen ve Türkiye Kupası'nın bir ayağı olan yarışlara çeşitli yaş gruplarından 174 sporcu katılıyor. Olimpik mesafelerde yapılacak triatlon müsabakalarında sporcuların 1500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet yarışı ve 10 kilometre koşacaklar. Türkiye'de ilk kez uygulamaya koyduğumuz çip sistemini de Taşucu yarışlarında uyguladık. Bu sayede sporcunun ayağına takılan çip, yarışa nerede, ne zaman start aldığını bize teknik olarak göstermektedir” dedi.

Triatlon yarışı yıldız erkekler, yıldız bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, bayanlar 20 yaş üzeri, erkekler 20 yaş grubu, erkekler 30 yaş grubu, bayanlar 40 yaş grubu, erkekler 40 yaş grubu, erkekler 50 yaş grubu, elit erkekler ve elit bayanlar olmak üzere toplam 12 kategoride yapıldı.

Yarışmanın ardından dereceye giren sporculara, Türkiye Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ve eski Taşucu Belediye Başkanı Emin Güleç tarafından ödülleri verilecek.