Türkiye Bisiklet Federasyonu ve bir bisiklet firması organizasyonuyla Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Dalda köyünde Uluslararası Dağ Bisikleti yarışmaları yapıldı. Yarışlara 9 ülkeden 56 sporcu katıldı.

Bitlis Valiliği, Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesi'nin de katkılarıyla düzenlenen zorlu parkurda yarışan bisikletçiler hem birbirleri ile hem de doğa ile mücadele etti. Zorlu parkurda bayanlar 24 kilometrelik parkuru 6 turda, erkekler ise 32 kilometrelik parkuru 8 turda tamamladı. Yarışlara 9 ülkeden 56 sporcu katıldı.

Startı AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz verdi. Köylülerin de evlerinin bahçelerinden ve damlarından destek verdiği yarışlar yaklaşık 2 saat sürdü. Yarışma sonunda Büyük Kızlar Kategorisi birincisi İranlı Faranak Parto Azar, ikinci Türkiye’den Cansu Türkmenoğlu, üçüncü ise Seyedehmaryam Jalaliyeh oldu. Büyük Erkekler kategorisinde ise, birinci Macaristanlı Zsolt Juhasz, ikinci Lüxsembourg’lu Christian Helmig, üçüncü ise Türkiye’den milli sporcu Bayram Eroğlu oldu.

Yarışmalar sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Kamil Alev, burada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Buradaki sporcular olimpiyat sürecinde puan alıp, ülkelerini 2016 Rio olimpiyatlarında temsil etme hakkı kazanacaklar” dedi. Alev, 18’i yabancı sporcu olan yarışlara toplam 56 sporcunun katıldığını açıkladı.

Yarışmaların sonunda dereceye giren sporcuların madalyaları Tatvan Sahil Parkı kenarında verildi.