Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBL) Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa yeniden Harun Erdenay seçildi.

TBF Olağanüstü Genel Kurul’u Ankara Hilton Otel’de yapıldı. Harun Erdenay ve Lütfi Arıboğan’ın başkanlık için yarıştığı Genel Kurul’da Harun Erdenay 11 oy farkla başkanlığa seçildi. Oy verme işlemi yaklaşık 2 saat sürdü.

Açılan sandıklarda 2 sandıkta beraberlik sağlandı, 3 sandıkta Harun Erdenay üstünlük kurdu. Genel Kurul’da 177 delege oy kullandı. 3 oy geçersiz sayıldı. Buna göre Harun Erdenay 93 oyla başkan seçilirken, Lütfi Arıboğan ise 81 oy aldı. Harun Erdenay, 2016’da toplanacak olan bir sonraki TBF Genel Kurulu’na kadar yaklaşık 18 ay TBF Başkanı olarak görev yapacak.

Seçim sonrasındaki teşekkür konuşmasında ise Harun Erdenay, "Dünya standartlarındaki bu federasyonun liderliğini yapmak, benim için büyük bir onur ve ayrıcalık. Türk basketbolu son yıllarda çok büyük başarılara imza attı ve bu başarıları temel alarak TBF’yi bir üst seviyeye çıkarmak için çalışacak olmak heyecan verici." sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Harun Erdenay TBF Başkanı olarak görev yapacağı süre boyunca basketbolun tüm dünyada ileri gitmesini sağlamayı amaçladığını da belirterek, "Hayatımı basketbola adadım ve hem oyuncu, hem de menajer olarak başarılar yaşadım. Tüm Türk basketbolu ailesi ve dünya çapındaki dostlarımızla basketbolun statüsünü yurtiçinde ve yurtdışında geliştirmek için çalışacağım." dedi.

Aynı zamanda FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Harun Erdenay, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in 30 Mart’ta görevi bırakması sonrası TBF Yönetim Kurulu’nun tam desteği ile TBF Başkanı olarak göreve gelmişti.

Erdenay yaptığı teşekkür konuşmasında vaat ettiği hedefleri gerçekleştirmek için var gücüyle çalışacağını da belirterek, genel kurul üyelerine teşekkür etti.

HARUN ERDENAY KİMDİR?

Harun Erdenay 1968 yılında basketbolun içinde yaşayan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Efsanevi bir eski oyuncu ve koç olan Kemal Erdenay’ın oğlu Harun Erdenay, hem Türk hem de Avrupa basketbolunun istisnai yıldızlarından biri olarak adını duyurdu. Türkiye A Milli Erkek Takımı’nın 2001 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanmasında büyük rol oynadı. Üç defa TBL şampiyonluğu yaşadı ve iki defa en skorer oyuncu oldu. Erdenay basketbolu 2008 yılında bıraktı.

2006 yılında A Milli Erkek Takımı Genel Menajeri olarak göreve başladı. 2010 yılındaTürkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan 12 Dev Adam’ın saha dışındaki liderlerinden biriydi ve ülke spor tarihinde kazanılan en büyük başarılardan birinde pay sahibiydi. TBF Başkanı seçilmeden önce TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkan olarak görev yapıyordu.

177 delegenin oy kullandığı Olağanüstü Genel Kurul’da sandık sonuçları şu şekilde gerçekleşti:

Harun Erdenay Lütfi Arıboğan
1. Sandık 19 - 16
2. Sandık 19 - 16
3. Sandık 17 - 17
4. Sandık 17 - 17
5. Sandık 21 - 15

ERDENAY'IN YÖNETİM KURULU VE DİĞER KURULLARI DA BELLİ OLDU

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBL) Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa yeniden Harun Erdenay’ın listesinde bulunan isimler ve kurulları ise şöyle:

Harun Erdenay'ın Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Kemal Akar, Akgün Altuğ, Ali Aslan, Efe Aydan, Dinçer Çetintaş, Gökhan Çelik, Bülent Denkdemir,
İkram Erzik, Sinan Güreli, Yusuf İzzettin Güven, Hüsnü Karagözoğlu, Ramadan Kumova, Ali Limoncuoğlu, Akın Suel

Yedek Üyeler: Özgür Akkol, Tolga Egemen, Aydın Şerbetçioğlu, Bahar Akın, Şükrü Tara, Ali Türkmen, Alper Arıkoğlu, Tamer Dişbudak, Ragıp Bingöl,
Gençağa Meriç, Heves Bozbağ, Seyfi Savaş, Mehmet Serkan Erdem, Raşit Akın

Denetleme Kurulu
Asil Üyeler: Cüneyt Olgaç, Oktay Akyüz, 3-4 ve 5. üyeler S.G.M. tarafından belirlenecek

Yedek Üyeler: Haluk Aksu, Nusret Berhan Ballıoğlu

Disiplin Kurulu
Asil Üyeler: Avukat Ata Dinçer, Avukat Feridun Öztop, Avukat İsmail Bağdatlı, Avukat Tuğhan Ünsal, Kutay Kaleli

Yedek Üyeler: Avukat Rüştü Kırmacıoğlu, Avukat Ömer Altun, Avukat Volkan Erel .