TEB Batman Cup’taki büyük heyecan nefes kesen bir finalle sona erdi. Batman’da mutlu sona ulaşan isim İsrailli Dudi Sela oldu.

Bu yıl ilki gerçekleşen toplam 42 bin 500 euro ödüllü TEB Batman Cup ATP Challenger turnuvasında çekişmeli bir finalin ardından şampiyon belli oldu. İlk iki seribaşı raketi buluşturan finalde, Sloven Blaz Kavcic’i 6-7, 6-3, 6-3 ile deviren İsrailli Dudi Sela, Batman’da büyük ödüle uzanmayı başardı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini gösteren yağmur nedeniyle 1.5 saatlik bir gecikmeyle başlayan finale hızlı giren isim, turnuvanın 2 numarası Sela’ydı. 15 dakika içinde 4-0’ı bulan Sela, bu andan sonra ise kontrolü Kavcic’e kaptırdı. Son sekiz oyunun altısını hanesine yazdırarak açılış setini 6-6’da dengeleyen Kavcic, geri dönüşünü 7/5’lik tie-break ile tamamlayıp setlerde öne geçti.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesislerindeki organizasyonun finaline, ikinci setin hemen başlarında yağmurdan ötürü yeniden ara verildi. Oyuncular yaklaşık yarım saat sonra korta geri dönerken, ilk sette olduğu gibi ikinci sete de Sela iyi başladı. 3-0’lık üstünlüğü yakalayan Sela, rakibi Kavcic’in durumu 3-3’e getirmesine engel olamasa da bir kez daha yakaladığı üç oyunluk seriyle 6-3’e ulaştı ve mücadeleyi final setine taşıdı.

Tribünlerin tamamen dolu olduğu finalin üçüncü setinde de Sela’nın üstünlüğü vardı. İki kez kırdığı servislerin avantajıyla 4-1’i gören Sela, arka arkaya iki oyun yitirse de setin sonunu iyi oynayıp Kavcic’e şans tanımadı. 5-3 önde girdiği dokuzuncu oyunda Kavcic’in servisini kırıp 6-3’le maçı noktalayan Sela, böylece Batman’da zirveye çıktı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de takip ettiği ve oyunculara ödülleri sunduğu finali izleyenler arasında Batman Valisi Azmi Çelik, Vali Yardımcısı Şener Çağlar ve Cihat Arık, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri Turhan Topbaş ve Gökhan Dönmez, TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın, iş adamı Nihat Özdemir, gazeteciler Fatih Çekirge, Engin Kratzer ve Cahit Yavuz da vardı.