Batman'da oynanan "ATP Challenger Tour TEB Batman Cup" kapsamında, Türkiye'de tenisin yaygınlaşması ve gençlerin spor ile tanışmaları amacıyla düzenlenen "TEB Sokak Tenisi" organizasyonu sona erdi.

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen "TEB Sokak Tenisi" organizasyonuna katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici Batman'da çocuklarla buluştu.

Türkiye'de tenisin yaygınlaşması ve gençlerin spor ile tanışmasını amaçlayan TEB Sokak Tenisi organizasyonu, Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve Türkiye Tenis Federasyonu'nun ortak çalışmaları sonucunda bugün kurulan kortlarla Batman'da yapıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve Batman Valisi Azmi Çelik amatör çok sayıda kişi tenisçi ile bir araya geldi.

BAKAN ŞİMŞEK TEB'İ VE TENİS FEDERASYONU'NU TEBRİK ETTİ

Özellikle şartların çok iyi olmadığı böyle şehirlerde tenisi gençlerle buluşturmanın önemini ifade eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gençlere yönelik düzenledikleri organizasyondan dolayı hem TEB'i hem de Türkiye Tenis Federasyonu'nu tebrik etti.

TEB Sokak Tenisi'ne 81 ilde devam edileceğine de vurgu yapılırken, TTF Başkanı Cengiz Durmuş ise TEB Sokak Tenisi organizasyonunun 81 ilde gençlerle buluştuğunun altını çizdi. Tenisin tabana yayılmasının bu tip organizasyonlarla gelişebileceğini vurguladı ve tenisi yaygınlaştırmak için bu organizasyona destek veren TEB'e teşekkür etti.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici; banka olarak tenisin Türkiye'de yaygınlaşmasına büyük destek verdiklerini ve destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "Özellikle son 10 yılda büyük bir atılım gösteren ve ciddi bir büyüme potansiyeli barındıran tenise yatırımı, her şeyden önce ülkenin geleceğine yatırım olarak görüyoruz. Tenise yatırımla sadece TEB markası değil topluma da katkı sağlıyoruz. Bankamızın da desteğiyle ülkemizde düzenlenen uluslararası tenis turnuvalarının Türkiye'nin marka değerini daha da yukarıya taşıdığını ve güçlenmesine katkı sağladığını görüyoruz. Geride bıraktığımız 4 yılda tenise aralıksız yatırım yaptık. TEB olarak "tenisi çok sevdik". Bundan sonra da tenise ve dolayısıyla ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz." dedi.

TEB BNP PARİBAS ISTANBUL OPEN'IN İLK SERVİS ATIŞI BATMAN'DA YAPILDI

Bu arada TEB'in verdiği destek ile Türkiye son 5 yılda TEB BNP Paribas WTA Championships ve TEB BNP Paribas Istanbul Cup gibi uluslararası büyük tenis turnuvalarına ev sahipliği yaptı.

TEB, tenise verdiği desteğin 5. yılında TEB BNP Paribas Istanbul Open ile dünyanın en önemli erkek raketlerini 27 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında ilk defa Türkiye'de ağırlayacak. 80'in üzerinde ATP Şampiyonluğu bulunan, 2002'den bu yana ATP sıralamasında ilk 10'da yer alan, en uzun süre 1 numarada kalma dahil sayısız rekoru bulunan, 'Tenisin Prensi' Roger Federer, TEB BNP Paribas Istanbul Open ile kariyerinde ilk defa Türkiye'de tenisseverlerin karşısına çıkacak.

Federer'den başka Bulgar Dimitrov gibi dünyanın önde gelen erkek raketlerinin yanı sıra ülkemizin yetiştirdiği Marsel İlhan, Cem İlkel, Barış Ergüden gibi genç tenisçiler de turnuvada şampiyonluk mücadelesi verecek isimler arasına yer alacak. Ülkemizin genç sporcuları için de büyük bir deneyim fırsatı olacak TEB BNP Paribas Istanbul Open'ın heyecanı Batman'da gerçekleştirilecek ilk servis atışı ile İstanbul'a uzanacak.

SOKAK TENİSİ NEDİR?

Gerçek tenis için iyi bir antrenman şekli olan sokak tenisi, herkesin oynayabileceği bir oyun olarak gösteriliyor. Gerçek tenisten en önemli farkının ise servisi yavaş ve kolay olması olarak gösteriliyor. Sokak tenisinin topunun daha büyük ve yumuşak olduğu bu sebeple topun daha yavaş zıpladığı ve vuruşu da kolaylaştırdığı belirtildi.

Gerçek tenis temel tekniklerini de (forehands, backhands, slams, lobs, volleys, drop shots) içinde barındıran sokak tenisi ekipmanı, gerçek oyunun tüm önemli unsurlarını ve özelliklerini göz önünde bulunduruyor. Tenis sporunun mini kortta oynanması için sokak tenisinin tasarlandığı da belirtiliyor.