Fransa’da düzenlenen Tournoi de Villemomble turnuvasında Nilüfer Belediyesi tekerlekli sandalye eskrim takımı sporcusu Hakan Akkaya, hem flöre, hem de epe branşında çeyrek final oynayarak önemli bir başarıya imza attı.

Fransa’nın Villemomble kentinde 21-22 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen turnuvaya 13 ülkeden 138 sporcu katıldı. Bu yıl 12.'si düzenlenen Tournoi de Villemomble turnuvasında Nilüfer Belediyesi tekerlekli sandalye eskrim takımı sporcusu Hakan Akkaya da önemli bir başarı yakaladı.

Hakan Akkaya’nın erkekler flöre branşında ilk eleme turunda 5 galibiyet, ikincide 4 galibiyet elde ederek direkt eleme tablosuna 3. sıradan yerleşti. 20 eskrimcinin katıldığı müsabakalarda ilk 16 tablosunda Fransız Thomas Roubira’yı 15 - 2’lik skorla geride bırakan Hakan Akkaya, çeyrek finalde karşı karşıya geldiği Fransız Ludovic Lemoine’ye 15 - 7 yenilerek turnuvayı 6. sırada tamamladı.

Turnuvaya üç sporcu ile katıldıklarını belirten Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı Antrenörü Kader Yıldırım, Hakan Akkaya’nın 42 eskrimcinin ter döktüğü erkekler epe müsabakalarında da başarılı bir performans gösterdiğini belirterek, “İlk eleme turunda 1 galibiyet ve 4 mağlubiyet aldıktan sonra ikinci eleme turunda 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet elde ederek direkt eleme tablosuna 23. sırada yükseldi. Akkaya, turnuvayı 8. sırada tamamlamayı başardı.” şeklinde konuştu.

Turnuvanın erkekler epe ve flöre branşlarında Hakan Akkaya’nın deneyim eksikliği ve stres nedeniyle madalyayı kaçırdıklarını kaydeden Yıldırım, böylesine kapsamlı bir turnuvanın kendileri için büyük bir tecrübe olduğunu ve elde ettikleri sonuçlardan ötürü gurur duyduklarını sözlerine ekledi.