Letonya Milli Takım Teknik Direktörü Marians Pahars, takım olarak çok heyecanlı olduklarını, uzun zamandır bu maça hazırlandıklarını ve yarın oynayacakları Türkiye maçına hazır olduklarını söyledi.

Letonya A Milli Futbol takımı, Konya'da yarın oynanacak Türkiye-Letonya Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçı öncesi son antrenmanını Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda yaptı. Antrenman öncesi basın toplantısı düzenleyen Letonya A Milli Futbol takımı Teknik Direktörü Marians Pahars, Türk ve Letonyalı gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Teknik Direktör Pahars, takımının yarın oynanacak maça her yönden hazır olduğunu belirterek, maçı kazanmak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söyledi.

Pahars, Barcelona'ya transfer olan Arda Turan'ın maç eksiğinin olması ve oynaması halinde maçın seyrinin ne olacağı sorusuna, "Arda Turan büyük futbolcu, kaliteli bir oyuncu. oynadığı zamanlarda maçın seyrini değiştirebilecek işler yapabilen bir oyuncu. O'nun maç eksiği olması veya olmaması performansını nasıl etkiler bilemem. Oyuna girdiği zaman, maç ve skor üzerinde etkili olabileceği muhakkak." şeklinde cevap verdi.

Türkiye'nin gruptan çıkma şansı var mı sorusu yöneltilen Pahars, matematiksel olarak Türkiye'nin şansının olduğunu ancak bu sorunun Türkiye'nin problemi olduğunu kaydetti. Türkiye'de futbolun çok sevildiğini, Türkiye'nin bir futbol ülkesi olduğunu söyleyen Pahars, "Türkiye'de olmaktan büyük keyif alıyorum. Bu ülkenin bir futbol adamının olmak isteyeceği ülkelerden birisi olduğunu düşünüyorum." dedi.