Türkiye Tekvando Milli Takımı, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’na puan veren Mısır Açık Tekvando Turnuvası’na katılmak üzere Luxor şehrine gitti.

Mısır’ın Luxor şehrinde 27 Şubat - 01 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Mısır Açık Tekvando Turnuvası yılın ilk G2 turnuvası olma özelliğini taşıyor. Mısır Açık Tekvando Turnuvası’nda sporcular, G1 turnuvalarına oranla 2 katı puan kazanma şansı elde edecek. Turnuvaya yaklaşık 60 ülkeden 500 civarında sporcu katılıyor. Üç gün sürecek turnuvada ülkemizi 5’i erkek, 8’i bayan olmak üzere 13 sporcu temsil edecek.

Teknik direktörlüğünü Ali Şahin’in yaptığı milli takım kafilesinde erkekler 74 kiloda Servet Tazegül, 80 kiloda Yunus Sarı ve Burak Demir, +87 kiloda Ali Sarı ile Serdar Yüksel, bayanlar 46 kiloda Songül İlk, 49 kiloda Rukiye Yıldırım, 53 kiloda Hatice Kübra Yangın, 57 kiloda Dürdane Altunel, 62 kiloda İrem Yaman, 67 kiloda Kübra Kıyı ile 73 kiloda Cansel Deniz ve Şule Yılmaz bulunuyor.

“PUANLAR RİO İÇİN”

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Mısır Açık Tekvando Turnuvası’ndan iyi sonuçlarla dönerek, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’na katılım yolunda puanlar toplamak istediklerini söyledi.

Başkan Şahin, "2015 yılı, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’na katılım yolunda büyük önem arz ediyor. Sporcularımız, Yunanistan ve Bosna Hersek ile ülkemizde düzenlenen G1 sınıfı turnuvalarda iyi sonuçlar aldılar. Şimdi G2 sınıfında olan bir turnuvaya katılıyoruz. Sporcularımız iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Genç sporcularımızın da yer aldığı kafilemizin başarılı sonuçlarla ülkemize döneceğine inanıyorum." dedi.