Mersin’in Silifke ilçesinde Silifke Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ‘Tenisin Prensesleri’ adlı proje törenle başladı.

Silifke Kapalı Spor Salonu'nda kalabalık bir katılım eşliğinde başlayan proje ücretsiz olarak hayata geçiriliyor. Tamamı kız öğrencilere yönelik olan projeye şuana kadar 1. 2. ve 3. sınıflardan oluşan 124 kız öğrenci başvuru yaptı.
Tenis sporunu sevdirmek adına düzenlenen projenin gönüllü iki öğretmeni Kubilay Öztekin-Özlem Öztekin ve Eyüp Doğan yapıyor.

Projenin açılışını Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut yaptı. Açılış töreninde konuşma yapan Kaymakam Cinbir, “Şimdi tabi Silifke de bir tenis alt yapısı var. Silifkeli vatandaşlarımızsın tenise ilgisini biliyoruz ve görüyoruz. Gencinden yaşlısına, çocuğundan yetişkinine, Silifke de insanlarımızın, vatandaşlarımızın tenis sporuna karşı bir ilgisi olduğunu gözlemledik, görüyoruz. Bugünde Silifke de öğretmenlerimizin öncülüğünde, gönüllü öğretmenlerimizle tenisin prensesleri projesini başlatmış oluyoruz. Burada 100 kız çocuğumuzla bu eğitim programına bugün itibariyle başladık. Amacımız tenis sporu biraz pahalı bir spor. Gerek araç-gereç yönüyle gerekse ders ücretleri itibariyle piyasaya baktığımızda, belirli kulüplere baktığımızda bunun biraz maddi imkân gerektiren bir spor olduğunu görüyoruz. Biz Silifke de maddi imkânı iyi olsun, olmasın, hatta ekonomik durumları zayıf olan ailelerin çocukları dâhil herkesin arzu etmeleri dâhilinde tenis sporuyla meşgul olabilmelerine imkân tanımayı hedefledik ve burada arzu eden herhangi bir talepte bulunulmadan, araç-gereç talebi de yapmadık. Çocuklarımız burada gönüllü öğretmenlerimiz tarafından gerektiğinde ailelerin temin edemediği araç-gereç ve spor malzemeleri de tarafımızdan kaymakamlığımız ve de bu projenin ortakları olan sivil toplum örgütlerimizle birlikte oluşturacağımız imkânlarla sağlanmak suretiyle bu projeyi yürüteceğiz. Bundan sonra da tabi kız çocuklarımızla başlatmış olduğumuz bu projeyi erek çocuklarımızla da devam ettirmeyi düşünüyoruz." dedi.

Gönüllü öğretmen Kubilay Öztekin de, “Bu denli katılıma sahip bir spor projesi ilk defa yapılmaktadır. Projemizde ilkokul 1-2-3 sınıflarında okuyan 124 kız öğrencimiz bulunmaktadır. Amacımız öncelikle tenis sporunu sevdirip temel teknikleri öğretmek ve yetenekli sporcuları keşfetmektir. Projemiz 6 ay sürecek olup hafta da 2 gün toplam 4 saate yakın bir eğitim yapılacaktır. Antrenör olarak benimle birlikte Özlem Öztekin, Eyüp Doğan görev yapacaktır. Projemiz gönüllülük esasına dayanan bir projedir.”