Medipol Başakşehir'in futbolcuları Bekir İrtegün, artan terör olayları için "Tepeden değil ama halk olarak düşünce anlamında kendimizi yenilememiz gerekiyor. Oyuna gelmemeliyiz." dedi.

Medipol Başakşehir, Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 4. haftasında Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman öncesi Edin Visca ve Bekir İrtegün açıklamalarda bulundu. İki futbolcuda şehitlere başsağlığı diledi.

Bosna Hersekli oyuncu Edin Visca, 5 senedir Türkiye'de olduğunu ve burayı çok sevdiğini kaydederek, "Ne yazık ki son dönemlerde Türkiye’de istenmeyen olaylar oldu. Birçok şehit verildi. Şehit ailelerine başsağlığı diliyorum. Olanlardan dolayı çok üzgünüm. Umarım son bulacaktır." diye konuştu.

Hafta sonu Beşiktaş ile oynayacakları karşılaşmayı da değerlendiren Visca, "Geçtiğimiz sezon çok daha iyi yerlerdeydik. Sezona iyi başlamadık ama milli takım arasından önce oynadığımız son maçı kazandığımız için özgüvenimiz yerine geldi. Bence Başakşehir’in Türk futbolundaki yeri belli ve daha iyi yerlerde olması lazım. Beşiktaş bu sezon geçtiğimiz yıllara göre daha iyi oynuyor. Hocalarımız rakibimizi iyi analiz etti. Hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Bu maçtan da iyi bir netice ile ayrılacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

BEKİR İRTEGÜN: TEPEDEN DEĞİL AMA HALK OLARAK DÜŞÜNCE ANLAMINDA KENDİMİZİ YENİLEMEMİZ GEREKİYOR

Sezon başında Fenerbahçe'den Medipol Başakşehir'e transfer olan Bekir İrtegün ise ülke olarak zor günler geçirdiklerini ve halk olarak kendimizi yenilememiz gerektiğini söyledi.

Terör için, "Tarihten gelen kanayan bir yara." diyen Bekir, "İnsanın çok şey söyleyesi geliyor ama dikkatli olmamız gerekiyor. Çok insanın canı yanıyor. Şehitlerin aileleri kadar bu acıyı hissedemeyiz. En çok onların canı yanıyor. Birçok örnek var. Yaşadığımız coğrafyanın biraz altında bundan birkaç yıl önce ‘Arap baharı’ adı altında yaşanan şeyler var. Sınır Suriye’de yaşananlar var. Biz halk olarak o kesimlerden farklıyız diye düşünüyorum. Oyuna gelmemek, o tarz şeyleri yaşamamak çok önemli. İnşallah o günleri görmeyeceğiz. Aşırı derecede üzgünüz. Bir olmak zorundayız. Şanlı bayrağımızı giyip konuşuyoruz ama insanların düşünce anlamında da bir şey yapılması gerekiyor. Tepeden değil ama halk olarak düşünce anlamında kendimizi yenilememiz gerekiyor. Şehit ailelerine sabır, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Beşiktaş maçı için ise İrtegün, "Yapmak zorunda kaldığımız bir iş var. Önemli bir maça çıkacağız. İyi hazırlanmaya çalışıyoruz. Lige iyi başlayamadık ama Bursa galibiyeti ile özgüven tazeledik. Lige iyi giren, nokta transferler yapan ve bana göre son yıllarda en iyi hocaya sahip olan bir takım ile oynayacağız. Zor bir maç bizi bekliyor ama Beşiktaş ve Akhisar maçlarından istediğimiz sonuçları çıkarmak için elimizden geleni yapıp, bunu da başaracağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın hızlı ataklar geliştiren bir takım olmasıyla ilgili de Bekir, şu değerlendirmede bulundu:

"Taktik çalışmalarında da önlemlerimizi alıp motive olmaya çalışacağız ama önemli olan maç saatinde bunları yapabilmek. Çok iyi ayakları var. Oğuzhan özellikle çok iyi başladı. Bunlar önemli ama esasta sizin ne yapabileceğiniz daha önemli. Biz bu tarafı ile ilgileniyoruz."

BAŞAKŞEHİR'DE BEŞİKTAŞ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Öte yandan Medipol Başakşehir'de Beşiktaş hazırlıkları da devam ediyor. İdmana sakat olan Emre Belözoğlu dışında tüm oyuncular katıldı. İdman öncesi teknik ekip ve futbolcular Türk bayrağı ile basın mensuplarına poz verdi.