Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kazakistan karşısında aldıkları 3 puanın kendilerini rahatlattığını söyledi.

1-0 biten maçın ardından bir basın toplantısı düzenleyen Terim, son derece kritik bir maça çıktıkları ve 3 puan aldıklarını ifade etti. Maçın tahmin ettiği gibi geçtiğini belirten Terim, oyunun hakimi ve kazanmak için istekli olan takımın Türk A Milli Takımı olduğunu vurguladı. Takımda gençlere daha çok yer veren Terim, milli takımın ilerde büyük işler yapacağının altını çizdi.

Dünya çapında bir oyuncuya sahip olduklarını söyleyen Terim, Arda Turan’a övgüler yağdırdı. Arda’nın sahada içeride ve dışarıda örnek olması gerektiğini belirten Terim, Arda’nın daha çok sahneye çıkarak oyunculara sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Terim, "Giderek daha güzel bir takım oluyoruz. Bu takım bizim" ifadelerini kullandı.

Kazak gazetecilerin sorusu üzerine Terim, Kazakistan takımının Hollanda ile oynayacağı maçta da aynı mücadeleyi göstermesini istedi. Kazak takımını tebrik eden Terim, grupta Kazakistan’ın çıkma şansı olsaydı onları destekleyeceklerini belirtti. Kazakistan Futbol Federasyonu’na teklif mektubu verdiğini ve birlikte güzel işler yapabileceklerini dile getiren Terim, her türlü işbirliğine açık olduklarını kaydetti.