Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim ve kurulları olarak 6222 sayılı yasaya kendilerinin uyduğunu, savcıların da bu yasayı uygulamaları gerektiğini söyledi.

Süper Lig'in yayıncı kuruluşundaki 'Futbol Gündemi' programı saatinde Türk Futbolu Özel programında Şansal Büyüka'nın soruların cevaplayan Başkan Yıldırım Demirören, tribünlerde seyircilerin azalmadığını, tribüne gelmesini istemedikleri kişilerin stada giremediğini söyledi. Bu uygulama yüzünden tribün ve saha olaylarının çok azaldığını da belirten Başkan Yıldırım Demirören, Fenerbahçe ile Trabzonspor yönetimleri arasında son yaşanan demeç krizine ise ilginç bir yaklaşım göstererek şunları söyledi:

"Savcılarımızı göreve çağırıyorum. Öncelikle bilinçli yöneticilik. TFF belli kurallarla yürütülüyor. Bizim vereceğimiz cezalar bunlar, 50 gün - 100 günlük cezalar. Ben buradan savcılarımızı göreve çağırıyorum. Dava açmaları lazım. Bakın bugün e-bilet, Passolig sayesinde kavgalar, küfürler azaldı. 6222 de devreye girer, yöneticilerimiz bilinçli olursa hepsi düzelecektir. Sezon başında basının büyük kısmı kötü beyanatları kullanmayacaklarını söyledi. Ancak yüzde 90'ı kullanıyor. Bunun için bilinçli olmalıyız.

İstemediğimiz taraftarlar tribünlere gelmiyor. İstemediklerimizin çoğu gelmiyor. Çok memnunuz. Kötüler ayıklanıyor. Passolig ve e-biletten dolayı seyirci azalmadı. Bugün passolig adedi 800 bini geçti. 11 bin 500 ortalamadan 6 binlere düşüldü, şimdi 8 binlere çıkıldı. Büyük takımları çıkartın Anadolu ortalaması 4 bin-5 bin kişiye oynuyor. Aslında basit bir uygulama. Aksilikler olmuş olabilir. Bize gelen tepkileri hemen düzeltiyoruz. Sezon sonu geldikçe insanlar maça gitmeye yeniden başlayacak."

HACIOSMANOĞLU'NUN HAKEMİ ARAMASINA TEPKİ

Başkan Yıldırım Demirören, Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Fenerbahçe-Trabzonspor maçının hakemi Bülent Yıldırım'ı aramasıyla ilgili bir soruya ise, "Burada bizlerin verdiği cezalar yeterli değil. Savcılarımızın da devreye girmesi lazım. Futbolun içinde yapacağınız her şey 6222'ye girer. Maç öncesi hakemi aramak yanlış yerlere gidebilir. Sadece İbrahim Bey için konuşmuyorum. Biz konuştuklarımızı çok tartmalıyız. Yarın başka başkan arar, yarın futbolcu çıkıp arar... Bunun altından nasıl kalkacağız... Aramaya devam ederse, ona göre cezasını alır. Ne kadar yaparlarsa, federasyon da cezasını o kadar verir." diye cevap verdi.

"KULÜPLER, MHK'YI KENDİ SEÇSİN"

Başkan Yıldırım Demirören, Merkez Hakem Kurulu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada da, "Kulüpler istiyorsa MHK'yi seçsin. Bakın, anlaşamayacaklar... Keşke MHK'yi seçseler. Anlaşmaları zor, keşke yapsalar. Ama bu düşünceyle yapamazlar. Biz zaten Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi ile başladık. Hakem adayları orada eğitimlerine başladı. Bu yayılabilir. Biz buna açığız. Eğer kulüplerimiz, futbolumuz hakemler yüzünden kötüyse gelsinler MHK'yi seçsinler." ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldırım Demirören, büyük kulüpler arasındaki seyirci yasağının kulüplerin anlaşmasıyla ortadan kalkacağını belirtirken, "Seyirci yasağı için 4 kulübün anlaşması lazım ve İl Güvenlik Kurulu'nun da onay vermesi lazım. Kalkması da lazım artık." dedi.

Maç izlemeye gitmemesiyle ilgili bir soruyu da cevaplayan Başkan Yıldırım Demirören, kimseden çekinmediğini belirterek, "Tepkilerden neden çekineyim? Ben Avrupa'da da sordum, federasyon başkanları maça gitmiyor. Neden bir tepkiden çekineyim. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Bu sefer İstanbul'dakilere gideceğim, Anadolu'dakilere gidemeyeceğim, onların suçu ne? Artık buraları geçmemiz lazım." diye konuştu.