Bilecik’te ulusal ve bölgesel gözlemcilik yapan 4 ismin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ilişkileri kesildi.
TFF, aralarında klasman ve bölge hakem ile yardımcı hakemlerin de bulunduğu 105 kişiyle ilişiğinin kestiğini geçtiğimiz günlerden duyurmuştu. TFF, yaptığı açıklama sayı vererek isim verilmese de, TFF Bilgi Bankası bölümünde Bilecik İl Hakem Kurulu Başkanı aynı zamanda Ulusal Gözlemci Kenan Beni, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Bilecik Şubesi Başkan ve Ulusal Gözlemci Hüseyin Altınay, Bölgesel Gözlemci Cebrail Avcı, Bölgesel Gözlemci Zafer Akkaya’nın isimleri yer almaması gözlerden kaçmadı. Bilecik İl Hakem Kurulu Başkanı aynı zamanda Ulusal Gözlemci Kenan Beni, 60 yaş sınırından dolayı görevi bıraktığı söylerken, TFF Bilgi Bankası bölümünde, bahsi geçen kişilerinin isim soy isim yazıldığında "Uygun kayıt bulunamadı, lütfen arama için uygun kriter giriniz" şeklinde yazması da dikkatlerden kaçmadı. Yaş haddinden görevi bırakanları ise; halen Bilgi Bankası bölümünde eski görevleri yazdığı iddia edildi. Ulusal Gözlemci Hüseyin Altınay ve Bölgesel Gözlemci Cebrail Avcı’nın Bilecik’te eğitim camiası içinde görev alırken, il gözlemcisi Zakir Akkaya’ya da görev verilmeyeceği öğrenildi.
İl Hakem Kurulu’na yeni atamalar
Bilecik İl Hakem Kurulu Başkanı aynı zamanda Ulusal Gözlemci Kenan Beni’den boşalan göreve Sedat Kara getirilirken, yönetimde ise; Barış Yavaş, Fatih Gündoğdu ve Bahadır Açıkgöz yer aldı.
Federasyonun resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle;
“’Federasyonumuz, görülen lüzum üzerine 105 kişinin TFF ile ilişiğini kesmiştir. TFF ile ilişiği kesilen kişiler arasında klasman ve bölge hakem ve yardımcı hakemleri, İl Hakem Kurulu üyeleri ile ulusal ve bölgesel gözlemciler yer almaktadır.”