Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) arasında 'erken tanı erken hayat' projesi kapsamında protokol imzalandı. Protokol kapsamında Aksaray ve Eskişehir'de yapılacak iki anaokulu ve mini sahalar TFF'nin katkılarıyla inşa edilecek.

Hafif zihinsel engelli çocukların erken yaşta eğitim ile hayata adapte edilmesinin amaçlandığı projenin imza töreni TFF'nin Riva'da yer alan idari merkezinde gerçekleştirildi. Törene TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran katıldı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yaptığı açıklamada, "Zihinsel engelli çocuklarımızın erken yaştan itibaren topluma katılmasını sağlayacak, iki ana özel eğitim okulu ve bir de futbol sahasının yapılmasını üstleniyoruz. Valiliklerimizin desteğiyle birisi Aksaray’da diğeri de Eskişehir’de yapılacak olan bu okul ve sahalar için 2 milyon 300 bin Liralık bir fon temin ediyoruz. Bu okullara devam edecek olan engelli çocuklarımız erken yaşta alacakları eğitim sayesinde hayata dezavantajlı başlamaktan büyük ölçüde kurtulacaklar." ifadelerini kullandı.