Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından yürütülen "Grassroots" projesinde yeni sezonun başlangıcı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) konferans salonundaki toplantıyla yapıldı. Projeyle futbolun daha erken yaşlarda ve daha fazla çocuğa ulaşmasını sağlamak hedefleniyor. Katılan çocuklara, 40 seans üzerinden ücretsiz futbol eğitimi verilecek. Dört aylık çalışma sonunda, kulüpler tarafından yetenekli olduğu tespit edilen çocukların kazandırılarak, elit oyuncu havuzlarının genişletilmesi amaçlanıyor. 6-10 yaş arası kız ve erkek çocukları kapsayan proje, 9 Şubat-15 Haziran 2015 arasında uygulanacak. Her bir çocuk, okulunda haftada iki antrenman yapacak. Ayda iki defa bütün okullar, kulüplerin tesislerinde futbol festivaline katılacak. Projeye Manisaspor 18, Manisa Belediyespor 12, Akhisar Belediyespor 13, Turgutluspor 16, Salihli Belediyespor 15 ve Somaspor 8 okulla katılacak.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Manisa'da çok anlamlı projeler ve turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Kulüp-Okul-Futbol projesinin pilot bölgesi olarak Manisa'yı seçtiklerini dile getiren Koşar, “Biz bunu bir karnaval olarak görüyoruz. Yıllarca herkesin söylediği ama yapılamayan, 6-10 yaş grubu için güzel bir projeye imza atıyoruz. Özellikle Türkiye'nin en eski BESYO akademilerinde toplantı yapmamız, bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. İnşallah bu proje, Türkiye'de sağlam adımlarla ilerleyecek. Bu konuda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Futbol Gelişim Direktörü Fatih İbradı ile emeği geçen tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi. CBÜ BESYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Güral da şunları söyledi: “Bu projeye bizim de dahil edilmemiz çok sevindirici ve anlamlı. Manisa, futbol için çok uygun bir iklime sahip. Biz üniversite olarak bu projeye her türlü desteği vereceğiz.”

Toplantıya TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü Koordinatörü İbradı, Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer, Akhisar Belediyespor, Manisaspor, Turgutluspor, Manisa Belediyespor, Salihli Belediyespor ve Somaspor kulübü temsilcileri de katıldı.