Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) heyeti Çiftlikköy Belediyespor tesisleri ve stadında incelemelerde bulunarak Akademi Ligi standartlarında uygunluğunu denetledi.

TFF heyetinin teknik ve saha-tesis kriterleriyle ilgili olarak Çiftlikköy Belediyespor Tesisleri’nde yaptıkları incelemeye Çiftlikköy Belediyespor 2. Başkanı Kenan Engin, Çiftlikköy Belediyespor A Takım ve Altyapı Teknik Sorumluları ve kulüp yetkilileri nezaret etti.

Önümüzdeki sezonda Akademi Ligi’nde yer alacak olan Çiftlikköy Belediyespor’un maçlarını oynayacağı Çiftlikköy İlçe Stadyumu ve belediyespor tesislerinde incelemelerde bulunan TFF Bursa Bölge Teknik Sorumlusu Sinan Bür ve TFF Bursa Bölge Antrenörü Nuri Erdoğan, tesislerin genel anlamda iyi durumda olduğunu ve bazı ufak tefek eksiklerin de giderilmesiyle uygun hale geleceğini değerlendirdi.

Çiftlikköy Belediyespor 2. Başkanı Kenan Engin, 2015-2016 sezonunda Akademi Ligi’ne katılmak istediklerini ve bu anlamda saha, tesis, altyapı anlamında hazır olduklarını belirterek, “Bizim amacımız Çiftlikköy’de sportif anlamda var olan potansiyeli açığa çıkarmaktı. Bu sezon A takım düzeyinde istediğimiz şekilde ilerliyoruz. Altyapıda da girdiğimiz yeni yapılanma ile uzun vadeli düşüncelerimizi gerçekleştirmek adına sağlam ve kararlı adımlarla ilerliyoruz. Sporun içinde olan insanlar olarak Çiftlikköy Belediyespor’u layık olduğu seviyeye her aşamada çıkarmak için çaba sarfediyoruz. Akademi Ligleri bizim için çok önemli. Akademi Ligi’ne katılacak olan altyapı takımlarımızdaki gençlerimiz, çocuklarımız önemli deneyim elde edecek, hem oyun anlamında hem de mental anlamda kendilerini geliştirecek. Buradan çıkaracağımız oyuncular geleceğin yıldızları olarak inşallah Yalova sporunu ve Türk futbolunu ileri taşıyacaktır” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni uygulamasıyla önümüzdeki sezon U 14, U 15, U 16 ve U 17 yaş gruplarında katılım sağlayan BAL ve yerel liglerdeki amatör takımlar, deplasmanlı ve bölgesel olarak düzenlenecek Akademi Liglerine antrenman ve müsabaka sahaları ve teknik kriterlerin yerine getirilmesi şartıyla yer alıyor. Yerel liglerdeki bu şartları sağlayan amatör takımlar da 2015-2016 sezonunda Akademi Ligi'ne dahil edilecek.