Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi'nde, 2015-2016 öğretim yılı seçme sınavları TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde başladı. TFF Yönetim Kurulu üyeleri Servet Yardımcı ve Cengiz Zülfikaroğlu'nun da izlediği seçme sınavına 175 öğrenci katılıyor.

Geçen yıl 90 öğrenci ile eğitime başlayan Lise'ye bu yıl alınacak 60 öğrencinin seçimi için yapılan sınavlar, 3 gün boyunca 20 kişilik gruplar halinde devam edecek.

TFF'den Taygun Erdem, Dr. Sinan Bozkurt ve Sinan Turhan, Milli Eğitim Bakanlığı adına Candar Keskin ve Mehmet Yılmaz'ın bulunduğu sınav komisyonuna, futbol teknik testleri ve fiziksel performans testlerinde Milli Takımlar Fiziksel Performans Departmanı antrenörleri, İstanbul Bölge Antrenörleri ile İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden yetkililer destek verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi'nde, öğrencilerin okul eğitimlerinin yanı sıra futbol geliştirme plan, program, faaliyet ve projelerinin de hayata geçirilmesi amaçlanıyor.