Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bölgesel Amatör Ligi’nin (BAL) 19. haftasında, Şırnak’ın Cizre ilçesinde Cizre Spor ile Bitlis’in Tatvan Gençlerbirliği Spor takımları arasında çıkan olaylar sebebiyle oynanamayan maçla ilgili kararını açıkladı. Karar neticesinde Tatvan GB’nin hükmen 3-0 yenik sayılmasına ve 3 puanın indirilmesine karar verildi.

Olaylı maçla ilgili TFF’nin web sitesinden yapılan yazılı açıklamada, 8 Mart 2015 tarihinde oynanması gereken Cizre Spor - Tatvan G.B. Spor BAL müsabakasında, Tatvan GB’nin sahaya çıkmadığı gerekçesiyle talimatlara aykırı davranışta bulunmaktan (3-0) hükmen mağlubiyet cezası ile birlikte mevcut puanından (3) puan indirilmesine, Cizre Spor Kulübü hakkında ise maçta çıkan olaylar nedeniyle 2 maç saha kapatma cezasının seyircisiz oynatılması ile birlikte 2 bin TL. para cezası verildiği belirtildi.

“TATVAN GB’Lİ SPORCULARA CEZA YAĞDI”

TFF’den yapılan açıklamanın devamında ise “Tatvan GB oyuncuları Emrullah Akıntı'ya rakip takım oyuncu ve görevlilere sözle hakaret etmekten ve eylemini ısrarla sürdürmekten takdiren ve teşdiden 4 resmi müsabakadan men cezası verilmesine, Mehmet Şirin Soydan’a rakip takım kulüp başkanına saldırıda bulunmaktan takdiren ve teşdiden 8 resmi müsabakadan men cezası verilmesine, Güven Güneri’ye rakip takım malzemecisine saldırıda bulunmaktan 5 resmi müsabakadan men cezası verilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca; Cizrespor malzemecisi İdris Işıklı’ya rakip takıma saldırıda bulunmaktan 45 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesine, Cizrespor Basın sorumlusu İdris Bingöl’e, rakip takım oyuncu ve görevlilerine sözle hakaret etmekten 30 gün hak mahrumiyeti cezası ile birlikte bin 500 TL. para cezası verilmesine, Cizrespor Akreditasyon Sorumlusu Mustafa Orun’a rakip takım oyuncu ve görevlilerine sözle hakaret etmekten 30 gün hak mahrumiyeti cezası ile birlikte bin 500 TL. para cezası verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.” denildi.

Öte yandan 3. Lige çıkma hesapları yapan Tatvan GB, açıklanan kararla 3. Lige çıkma şansı kalmadı.

“OLAYIN GEÇMİŞİ”

8 Mart 2015 tarihinde Bölgesel Amatör Ligi’nin (BAL) 19. haftasında Cizre’de Cizre Spor ile Tatvan Gençlerbirliği maçı öncesi olaylar çıkmış ve çıkan olaylar sonunda Tatvan GB’li 6 futbolcu yaralanmıştı.

Silah ve bıçakların kullanıldığı olaylı maçta ise çıkan olaylar nedeniyle iptal edilmişti.