Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Ali Gümüş 3 Nisan 2015 Cuma günü vefat etti.

Türk güreş medyasının duayen ismi gazeteci Ali Gümüş'ün (75) vefatı ile ilgili Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) birer başsağlığı ve taziye mesajı yayımladı.

TGC başsağlığı mesajında, Ali Gümüş'ün meslek hayatındaki başarılarını hatırlatarak yaptığı açıklamada, "Ali Gümüş'ün ailesine ve basın topluluğuna başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Açıklamada ayrıca gazeteci Ali Gümüş'ün 4 Nisan 2015 Cumartesi günü Levent Camisi’nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceğine de yer verdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Ali Gümüş’ün ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda, "Değerli üyemiz, Ali Gümüş’ü kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Ali Gümüş’ü sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ali Gümüş’ün ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz." dedi.

TSYD: ALİ GÜMÜŞ’Ü KAYBETTİK, ACIMIZ BÜYÜK

Türkiye Spor Yazarları Derneği de (TSYD) Ali Gümüş'ün vefatı üzerine yayımladığı başsağılığı ve taziye mesajında, "TSYD üyesi, Sürekli Basın Kartı ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve TSYD’nin bir çok ödülünün sahibi, ismi güreş sporu ile özdeşleşmiş meslektaşımız Ali Gümüş’ü kaybettik.
TSYD olarak bir meslektaşımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Spor yazarlığına uzun yıllar hizmet ve katkı veren Ali Gümüş’ü sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ali Gümüş’ün ailesine ve meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

ALİ GÜMÜŞ’ÜN ÖZGEÇMİŞİ

1940 yılında Safranbolu Yörük Köyü’nde doğdu. Gazeteciliğe Günlük Spor Gazetesi’nde 1959 yılında başladı. Daha sonra Son Posta Gazetesi’nde çalışmalarını sürdürdü. 35 yıl süre ile görev yaptığı Tercüman Gazetesi’nde Spor, Magazin Müdürlüğü, Genel Yayın Koordinatörlüğü ve Genel Müdürlük yaptı. (1981-1982) yıllarında bu gazete Avusturalya’da basılırken Sidney’de bulundu.

Uluslararası Amatör Güreş Federasyonu (FILA) tarafından 3 kez “Dünya Güreşine Hizmet Madalyası” ile ödüllendirildi. Mesleki yarışmalarda birçok birincilik sahibi olan Ali Gümüş'ün 30'a yakın kitabı yayınlandı. “Mareşal Fevzi Çakmak” adlı eseri Çince’ye çevrildi. 1990 yılında Roma’da FILA’nın Basın Komitesi’ne seçildi. 3 kez Dünya Güreşine Hizmet Madalyası ile (1975 Minsk – 1977 Bursa - 1988 Seul) FILA tarafından ödüllendirilen tek spor yazarı oldu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve Gazeteciler Cemiyeti’nce (TGC) düzenlenen yarışmalarda birçok ödül kazandı. 1999 yılında Atina’da Dünya Spor Yazarları (AIPS) Güreş Kurulu Başkanlığı’na seçildi, uzun yıllar bu görevi sürdürdü. İngilizce, Almanca ve Rumence bilen Gümüş 2011 yılında TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne değer görüldü.

Ali Gümüş evli ve 2 çocuk sahibiydi.