Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te başladı. Türk sporcular ilk günü 3 altın, bir gümüş ve bir bronz madalya ile kapattı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılan Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası 38 ülkeden 96 kadın,136 erkek olmak üzere toplam 232 sporcunun katılımı ile başladı. Şampiyonanın ilk gününe Türkiye damgasını vurdu.

Bayanlar 48 kiloda Nurcan Taylan koparmada 81 kiloluk derecesiyle altın madalya kazanırken, silkmede 97 kilo ile dördüncü sırada yer aldı. Sporcumuz toplamda elde ettiği 178 kiloluk derecesiyle gümüş madalyanın sahibi oldu.

Aynı kiloda yarışan Sibel Özkan Konak ise silkmede 99, toplamda da 179 kiloluk dereceleriyle altın madalyaya uzandı. Konak koparmada da 80 kiloluk kaldırışıyla bronz madalyanın sahibi oldu.

DOPİNG SONRASI İLK MADALYA

Fransa’da yapılan dünya şampiyonası sonrasında dopingli çıkarak madalyası alınan Nurcan Taylan Gürcistan’da muhteşem bir dönüş yaptı. 2 yıllık cezasını tamamladıktan sonra yeniden podyumlara dönen milli sporcu Kazakistan’da yapılan dünya şampiyonasında sıfır çekmişti. Çalışmalarını sürdüren Taylan, Avrupa şampiyonasında yeniden kürsüye çıkarak önemli bir başarıya imza attı.

Kazakistan’daki dünya ikinciliğinin ardından Tiflis’te de kürsüye çıkmayı başaran Sibel Özkan Konak, iğne ile tedavi olarak müsabakalara çıktı. Milli takım doktoru Prof. Dr. İbrahim Yanmış, milli sporcu ile yakından ilgilenerek omuzundaki sakatlığın geçmesi için iğne tedavisine başvurdu. Sibel Özkan Konak zorlanarak çıktığı müsabakalarda iki altın bir bronz madalya kazandı.