Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena Stadyumu, düzenlenen törenle Bursaspor’a devredildi.

Heykel’deki tarihi belediye binasında gerçekleştirilen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da tarihi bir gün yaşandığını belirterek, “Bursa’mızın, simgesi olan Bursa’mızın markası olan ve Bursa’mızın gururu, olan Bursa’mızın her alanda tanıtımda en büyük gücü olan kozumuz Bursaspor’un güçlenmesine yönelik, güçlü bir kulüp olmasına yönelik ve dünya markası olmasına yönelik çalışmalarımızı kent olarak hızla bir şekilde sürdürüyoruz. Hedefimiz hem Türkiye’de, hem de Türkiye dışında Avrupa’da her zaman güçlü bir Bursaspor’un oluşması. Bursa’ya da, Bursaspor’a da yakışan bu.” dedi.

GALATASARAY YAPTI, BİZ NİYE YAPMAYALIM

Bu hedefi uzun yıllar taşıdıklarını anlatan Başkanı Recep Altepe, herkesin Bursaspor’a destek olması gerektiğini belirterek, “Hepimiz bu kentten istifade ettik ve etmeye de devam ediyoruz. O zaman elbette bu kente karşı da vazifelerimiz var. Bu kenti geleceğe taşıma noktasında ve kentimizin dünyada daha prestijli bir yere gelmesi ve marka kent olması noktasında da elimizde çok değer var. Bunlardan en önemlisi de en başta Bursaspor. Bursaspor’u bu güne kadar tam anlamıyla Bursa olarak kullanamadık. Bursaspor’un çok daha iyi yerlerde olması gerekiyor. Şu anda elbette çok güzel bir gidişatımız var. İnşallah uzun yıllar devamlı olarak böyle gider. Çok daha kat etmemiz gereken mesafe var. İnşallah bunum kat edeceğiz.” dedi.

Bu konuda herkesin elini taşın altına koymadı gerektiğini belirten Başkanı Recep Altepe, şöyle devam etti: “Burada herkese kendi üzerine düşeni yapmalı. Bursaspor bu konuda dünyaya örnek olmalı. Niye biz bir dünya markası olmayalım. Bizim futbolcularımız niçin dünyanın değişik kentlerinde Ortadoğu’da, Uzak Doğu’da, Avrupa’da Amerika’da bizim Bursasporlu dolaşmasın, bunun yaptığı reklamı hiçbir şey yapmıyor. O halde herkes üzerine düşeni bir miktar yerine getirire bizde hedefimize ulaşmış oluruz. İnşallah bizler bu konuda belediye olarak ilk günden itibaren hep üzerimize düşeni yapmaya gayret gösterdik. Bursaspor’un zor duruma düşmemesi, Bursaspor’un küme düşmesi demek, Bursa’nın küme düşmesi demek. Bursaspor’un şampiyonluğu demek, Bursa’nın şampiyonluğu demek. Bursa’nın şampiyon olması ve Avrupa’da bu şampiyonluğu yakalaması en büyük hedefimiz. Bu yapılabiliyor, gerçekleşebiliyor. Bunu Galatasaray yakaladı, biz niye yakalayamayalım.”

STADYUMUN TÜM GELİRİ BURSASPOR’A

Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda destek vermeye çalışacaklarını anlatan Başkanı Recep Altepe, “Bu iş bu statla kalmayacak. Çünkü hedeflerinin büyük, niçin biz bunları yapmayalım. Bunu Bursa yapmayacakta, kim yapacak. Bu protokolünü yaptığımız ve Bursaspor’a devrettiğimiz bu stadyum inşallah bu yaz aylarından itibaren faaliyet gösterecek ve önümüzdeki sezon en güzel maçlar burada oynanacak. Bu stadyum Bursaspor’a güç katacak. Bursa’nın gücü burada belli. Şu anda stadyum yapan kulüplerimiz var İstanbul’da. Ancak on yılık, 15 yıllık gelirlerini ipotek altına alıyorlar ve birçok borca giriyorlar. Bizlerse tertemiz bir stadı, dünyanın heyecan uyandıran on stadı içinde yayınlanan bir stadyum ve dünya mimarlık ödülü alan bir stadyumu Bursaspor’umuza devrediyoruz. Bunun katacağı güçle birlikte inşallah Bursaspor önümüzdeki sezonlarda çok daha güçlü hareket edecek ve bütçesi güçlü olacak. Kasasında para olacak. Bunun içinde stadyumda bu işe büyük ivme katacak. Stadyumun içinde ki tüm birimler, localar, kafeteryalar, restauranttan, otoparka kadar tüm reklam alanlarından işletmelerine kadar her şey Bursaspor’a devrediliyor. Bunun otoparkından da, oradaki işletmelerden de, iş yerlerinden de, orada stadın isminden Bursaspor büyük gelir elde edecek. Artık harekete geçme zamanı. Atık tüm kurumlar ve herkes loca ve kombinelerini alırsa Bursaspor’a yapılmış en büyük destek olur. Bize sadece belirli kapıların isimlerinin verilmesi inşaat aşamasına katkı olması ve koltuk isimlerini verilmesi dışında her şey, ne varsa tüm ticari işletmelerinin hepsini bu sözleşme ile Bursaspor’a devrediyoruz. İnşallah Bursaspor ve Bursa için yeni bir dönüm noktası. Artık top sahasından stada geçiyoruz.” açıklamasını yaptı.

STADYUMUN AÇILIŞI BARCELONA İLE

Stadyumun açılışıyla ilgili de bilgiler veren Başkanı Recep Altepe, şunları söyledi: "Bursaspor’un alamayacağı futbolcu yok, yapamayacağı transfer yok. En güçlü mali yapının da Bursaspor’a olması gerekiyor. İnşallah bu günkü bu stadyumda önemli bir dönüm noktası Bursaspor için. Şimdiden sonra arık bir dünya takımı ve Avrupa takımı olma yolunda fark atıyor. Stadyum her şeyiyle Bursaspor Kulübü’nün. Şimdi istiyoruz ki Bursaspor stadının açılışı da dünya çapında bir organizasyon olsun. Cumhurbaşkanımızla da Bursa’ya geldiğinde bunu paylaştık ve o da bazı tavsiyelerde bulundu, çünkü dünya çapında bir stat. Tüm dünya statlarını görerek inceledik. Her şeyin en iyisi Bursa’da olsun istedik. İnşallah bunlarda gerçekleşmiş oluyor. Onunda tüm sorumluluğunu biz belediye olarak üzerimize alıyoruz. Dünya çapında bir kulüple şu anda Barcelona gözüküyor, büyük bir kulüple orada değişik organizasyon olacak. Türkiye’de değil, dünyada ses getirecek bir organizasyon olacak. Bununla ilgili tüm sorumluluk ve organizasyonu biz büyükşehir belediyemiz olarak gerçekleştireceğiz ve bunu da kulübümüze hediye edeceğiz. Bizler bunun için heyecan duyuyoruz. Bu stadın açılışı ile artık Bursa’da yeni bir dönem başlıyor. Artık Avrupa takımı ve dünyada konuşulan bir Bursaspor olacak.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

ARTIK BURSASPOR’UN BORÇLARI KONUŞULMAYACAK

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ise, bu stadyumla birlikte gelirleri artan Bursaspor’un artık borçlarının konuşulmayacağını belirterek, şöyle konuştu: “İnşallah bu stadın Bursaspor’a devri ile bir kere hep bahsettiğimiz Bursaspor’un kalıcı gelirleri yönünde çok büyük bir ivme kazanacak. Bizde yönetim olarak bu bize devredilen stadyumu en iyi şekilde değerlendirerek maddiyata çevirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili de biz de çalışmalarımıza başladık. Başkanımız, ‘Bu stadı biz kendimize yapmıyoruz Bursaspor’a yapıyoruz, stadyumun tüm gelirleri Bursaspor’un dediği halde zaman zaman eleştirildi. Bu gibi şeylerde biraz daha sabırlı olmamız gerekir. İleriki yıllarda Bursaspor hem ekonomik yönde zengin ve çok uzun yıllarda şampiyonluğu ve başarıları kovalayan bir takım olacaktır. Yeter ki sabredelim. Belediye başkanımız geçmiş zamanda olduğu gibi benzinlik konusunda da Bursaspor’a kalıcı gelir elde edilmesi konusunda da yardımcı olmuştu.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Timsah Arena Stadyumunu Bursaspor’un yapan sözleşmeye imza attı.