Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena’nın Özlüce Tesislerinde hazırlanan çimlerinin taşıma işlemi başladı. 16 bin parça halinde taşınacak çimler, yarın sabah itibariyle Timsah Arena’nın zeminine serilecek.

Bursaspor Çim Sorumlusu Muhittin İpek, 6 ayda hazırlanan çimlerin kesim işlemine başladıklarını, yarın sahurdan itibaren Timsah Arena’ya sermeye başlayacaklarını söyledi. İpek, şu bilgileri verdi: “Burada çok kaliteli bir çim yetiştirdik. Bugün söküyoruz. Yarın sabahtan itibaren Timsah Arena’nın zeminine sermeye başlayacağız. 7-8 gün içinde serim işlemini bitirmeyi planlıyoruz. Yerinde bunun bakımını sürdüreceğiz.”

Kesilen çim parçasını havaya kaldırarak yorgan gibi silkeleyen Ziraat Mühendisi Mehmet Turan Tansal ise çimin kalitesine dikkat çekti. Tansal, “Gördüğünüz gibi çimde bir dağılma olmadı. Bu da kök yapısının çok sıkı birbirine girdiğini gösteriyor. Buraya özel bir toprak serildi. Yüzde 70’i kumdu. Biraz toprak karışımı yapıldı drenajı sağlansın diye. Bu kalitede bir çim Timsah Arena’ya serildiğinde orada da bir drenaj sorunu yaşamayacağız. Yukarıdaki suyu rahatlıkla aşağıya geçirebilecek.” diye konuştu.

Çimlerin 2 santim kalınlığında 45 santim genişliğinde ve 1 metre 10 santim uzunluğunda kesildiğini vurgulayan Tansal, toplam 16 bin parça çimin Timsah Arena’ya götürülerek serileceğini sözlerine ekledi.