Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Tırmanış Milli Takım Kampı, Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Tırmanış Duvarında gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 7 sporcu, Malatya’da milli takım kamp çalışmalarında ter döküyor.
2016 yılı içerisinde gerçekleştirilen yarışmalarda ilk 3’e giren sporcuların yer aldığı milli takım kampı 3 gün sürecek ve kamp sonunda seçme yapılarak en iyi sporcular milli takıma seçilecek.
Konuyla alakalı konuşan İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi ve Dağcılık İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Faruk Akçınar, Malatya olarak bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Akçınar, Türkiye’de 10 yıllık geçmişi olan tırmanış branşında Malatya’nın çok hızlı bir şekilde ivme kazandığını belirterek, “Bizimde milli düzeyde bir sporcumuz var. Türkiye’yi temsil ediyor. Bu da Malatya’nın geldiği yeri gösteriyor. Donanımlı bir iliz. Malatya, olimpik bir spor branşı olan tırmanış branşında söz sahibi olacaktır” dedi.
Akçınar, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.