Tofaş Spor Kulübü, Bursa Fabrikası bünyesinde yeni bir spor kompleksinin temelini attı.

İçinde 3 adet basketbol sahası, spor salonları, kondisyon merkezi ve sporcu sağlığı merkezi barındıracak yeni spor tesisinin temel atma törenine, Vali Münir Karaloğlu, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Tofaş Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan, Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay katıldı.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, TOFAŞ’ın alt yapıya önem veren kulüplerin en önemlilerinden biri olduğunu ancak bu alanda hala eksikler bulunduğunu kaydetti. Yeni spor kompleksinin bu vizyona hizmet edeceğini belirten Eroldu, “Bir yıl içinde tamamlamayı planladığımız bu modern tesis için toplam 10 milyon TL yatırım planladık. Bünyesinde, spor salonları, kondisyon merkezi ve sporcu sağlığı merkezi yer alacak. Sporcu sağlığı merkezimiz, aynı zamanda Bursa ve çevresindeki amatör sporculara da hizmet verecek. Bu yatırım tamamlandığında, TOFAŞ’ın, tüm spor kulüpleri içinde alt yapıya ve sporcu sağlığına hizmet verecek az sayıdaki kulüpten birisi olacağını vurgulamak isterim. Bu tesislerden, TOFAŞ’a ve Türk sporuna hizmet verecek başarılı sporcuların çıkacağına şüphemiz yok.” diye konuştu.

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, basketbol endüstrisinin içinde TOFAŞ’ın alt yapı odaklı takım modelinden taviz vermeyerek bu tesisi yaptığını belirterek, tesisin, spora yeni başlayan ve hedeflerine koşarken yeterli imkan bulamayan birçok genç için hayallerin gerçek olması anlamına geleceğini dile getirdi.

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay ise otomobil fabrikası TOFAŞ’ın aynı zamanda bir sporcu fabrikası olduğunu kaydederek, “Hakikaten Türkiye basketbolu bugün, gerek kulüpler düzeyinde gerek milli takımlar bazında Avrupa’nın ve dünyanın yükselen değeri. TOFAŞ da bunun lokomotif ekiplerinden biri, basketbolda çok büyük geçmişi olan bir ekip. Bu yeni tesisten de yeni oyuncular yetişecektir.” şeklinde konuştu.

Vali Münir Karaloğlu ise gençlere yönelik yatırımların önemine değindi. Karaloğlu, TOFAŞ’ı ülkesine faydalı sporcular yetiştirecek bir tesis yaptığı için tebrik etti. Konuşmaların ardından, tesisin temeli hava muhalefeti nedeniyle salonda barkovizyon eşliğinde atıldı.