Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası D Grubu üçüncü ve sonda maçında Buca Belediyespor'la karşılaşan TOFAŞ, rahat bir oyunla rakibini 70-40 mağlup ederek yenilgisiz çeyrek finale çıktı.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye TOFAŞ, Enis, Remzi, Burak, Tahir ve Emre beşiyle başladı. Karşılaşmaya karşılıklı sayılarla başlasa da Buca Belediyespor içerden ve dışardan bulduğu sayılarla 5. dakikayı 11-6 önde geçti. Bu dakikadan sonra Leventcan'ın oyuna dahil olmasıyla TOFAŞ 5.35'te eşitliği sağladı: 11-11. Rakibi karşısında baskısını arttıran Kırmızı Beyazlılar son bir buçuk dakikaya 15-14 önde girdi. Kalan bölümde de üstünlüğü rakibine vermeyen TOFAŞ çeyreği 20-16 üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk bölümünde iki takımda skor üretmekte zorlanırken 15. dakika Bursa temsilcisinin 24-18'lik üstünlüğüyle geçildi. Kalan bölümde iki takımda hücumda çok hata yaparken TOFAŞ bir ara farkı 8 sayıya kadar çıkarsa da Bursa temsilcisi soyunma odasına 31-28'lik üstünlükle girdi.
Üçüncü çeyreğe iyi bir başlangıç yapan Kırmızı Beyazlılar hızlı hücumlarda Remzi Semercioğlu'yla bulduğu basketlerle 23. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı: 39-29. Rakibi karşısında bu çeyrekte rahat bir oyun ortaya koyan TOFAŞ savunmasını da sertleştirince 27. dakikada skor 47-31'e geldi. Kalan bölümde Buca Belediyespor karşısında farkı daha da açan Kırmızı Beyazlılar final periyoduna 51-33 önde girdi.

Dördüncü çeyrekte artık daha rahat bir oyun ortaya koyan Abdullah Vardar'ın öğrencileri rakibinin de direncinin kırılmasıyla 35. dakikayı 60-38 önde geçti. Kalan bölümde farkı daha da açan TOFAŞ grubun son maçında Buca Belediyespor'u 70-40 mağlup etti ve namağlup çeyrek finale yükselmeyi başardı. Mücadelenin en skorer ismi TOFAŞ'tan 14 sayıyla Remzi Semercioğlu oldu. Kırmızı Beyazlılar 8 Mayıs Perşembe günü saat 17.00'de İzmit Atatürk Spor Salonu'nda B Grubu ikincisi ile yarı finale kalmak için mücadele edecek.