Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Tokatspor Kulübü yönetimi transfer yasağının kaldırılması için çalışmalarına devam ederken sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattı.

İstanbul Tokatlılar Platformu Genel Başkanı Yusuf Uzun, #TokatsporaDestekGerek etiketi ile bağış kampanyası başlattı. Tokat Spor Kulübü’ne herkesi az çok demeden maddi olarak destek vermeye çağıran bir video #TokatsporaDestekGerek etiketi ile sosyal medyada paylaşıldı. Tokat’ın 60 plakasından yola çıkarılarak “60 lira” hesaba yatıran vatandaşlar banka dekontlarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak kampanyaya destek olmaya başladı. Uzun, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada “Sen ben yok. Tokatspor var. Haydi bir damla da sen ol. Tokatspor büyüsün, yücelsin. Sen yüksel. Tokatspor senin sesin, senin nefesin. Sen hayat ver, Tokatspor hayat bulsun. Ey yiğitler diyarının kahraman evlatları, Tokatspor seninle var. Candan Tokatlılar haydi ayağa kalkma vaktidir. Tokatspor’a can suyu olma vaktidir. Vakit, Tokatlının Tokatspor’a sahip çıkma vaktidir. Her Tokatlıdan sadece 60 lira bekliyoruz. Yanlış duymadınız, 60 lira” ifadelerine yer verdi.

Uzun, ayrıca kampanya için herkese çağrıda bulunduklarının altını çizerek, “Ancak bazı siyasi parti başkanları ve STK başkanlarının hala sesi çıkmıyor. Böylesine bir sıkıntılı süreçte ilinize sahip çıkmazsanız yarın bir toplantıda Tokat sevdası adına bir eylemde bulunduğunuz takdirde konuşacak bir sözünüz kalmaz. Eleştirilere yol açarsınız. Varlığınızla ilgili ciddi sıkıntılar ortaya çıkar. bu mesele temel bir sorundur. şahsi bir mesele asla değildir” dedi.

Transfer yasağının kaldırılması için çalışmalar devam ediyor

Tokatspor Kulübü Başkanı Hasan Hüseyin Koç ise Tokatspor’a destek vermek isteyenlerin bu çorbada bir tuzu olması anlamında destek vermesini beklediklerini kaydetti. Tokatspor’a sadece yönetim kurulunun desteği değil ilin yöneticileri, taraftarı, tüm kurum ve kuruluşlardan destek beklediklerini ifade eden Koç, transfer yasağını kaldırmak için çalışmalarının devam ettiğini, sorunu önümüzdeki hafta içinde çözmeye çalışacaklarını kaydetti. Tokatspor’un hafta sonu sahasında yapacağı Etimesgut Belediye Spor maçına taraftarı davet eden Başkan Koç, ikinci yarıya galibiyetle başlamayı arzu ettiklerini ifade etti.

Kampanyaya destek vermek isteyenlerin Tokatspor’un Tokat Ziraat Bankası Iban No: TR5600 0100 0239 3530 6680 5014 hesabına bağış yapabileceği kaydedildi.