Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Türkiye Kupası'nda elendikleri Mersin İdmanyurduspar'a karşı kazanabilecekleri bir maçı kaybettiklerini söyledi. Kafkas, ligde bu hafta sonu oynacakları Kasımpaşa maçı ile çıkışa geçmek istediklerini söyledi.

Tolunay Kafkas, Türkiye Kupası'nda Mersin İdmanyurduspor'a 4-2 yenilerek elendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Ligde kalacaklarını ve hafta sonu oynayacakları Kasımpaşa maçının çok önemli olduğunu belirten Kafkas, "Attığından fazlasını kaçıran bir Karabükspor, Maçı seyretmeyen birisi skora baktığı zaman bunun çok anormal bir skor olduğunu anlayabilir. Ama maçı seyretmek lazım. Kazanabileceğimiz, çok rahat, çok net pozisyonlara girdiğimiz bir maçı kaybettik, elendik. Tabi bundan sonra bizim için lig daha önemli. Bu kritik lig eşiğine bakacağız. Bir küçük parantez de biraz önce canlı yayında ifade etmeye çalıştım; gerçekten bazı şeyler olmuyor, yani bir çözüm bulmak lazım. Futbolu konuşmak lazım. Yani her maç sonrası eğer bu arkadaşları (hakemleri) konuşacak olursak, yani sıdkımız da sıyrılmaya başladı işin açıkcası. Ben kendime veya Karabükspor'a bir şey istediğimden değil ama yani artık yeter, yetti ya... Yani buna da bir çözümün bulmak lazım. Bunun çözümü nasıl olur ben bilmiyorum ama buna dikkat çekmek istiyorum." diye konuştu.

Bundan sonra oynayacakları lig maçlarının önemli olduğunu dile getiren Kafkas, "Yine bu maçının sonucu bu olmamalıydı. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve herkes rahat olsun. Kasımpaşa maçı ile birlikte çıkışa geçeceğimize inanıyorum. Önemli olan oyuncuların da bizim kadar inanmış olması. Bütün şehir desteği veriyor, dünyanın sonu değil. Biz şereflice iş yapıyoruz. Bu kulübe hiç bir şey olmaz, bu kulüp sağlam ve emin ellerde. Düştüğü yerden her türlü kalkar. Bu sene özellikle bazı şeyler çok öne geçmeye başladı. Bu sene yapılacak hatalar herkese çok pahalıya mal olacak. Her maçtan sonra herkes hakemleri konuşuyor. Sadece biz değil herkes hakemleri konuşuyor. Bu her maçta oluyor. İnsan hata yapar da her maçta da hata olmaz. Rahat olun, bu işin içinden çıkacağız." dedi.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise sözlerine çok güzel bir maç olduğunu belirterek başladı. Karşılaşmada, çekişmeli, mücadeleci bir oyun ve güzel goller olduğunu kaydeden Çalımbay, şunları kaydetti: "İki takımın ligde kritik maçları var. İki takımda ideal kadrosu ile çıktık. Az şans verdiğimiz oyuncuları kullandık. Bu sene tekrar lige çıkmış bir takımız. Sıkıntılar olan bir takımız. Bu sene tek hedefimiz ligde kalmak. Kupada ise gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Buraya kadar geldik. Devre arası iyi transfer yapabilseydik daha güzel bir şekilde yolumuza devam edebilirdik. Tek hedefimiz ligi iyi bir yerde tamamlamak istiyoruz. Final oynamayı tabi ki isteriz ama ilk hedefimiz ligde kalmak." diye konuştu.