İngiliz Premier Lig ekibi Arsenal, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamayla Topçuların Granit Xhaka ile anlaştığını duyurdu.


23 yaşındaki oyuncu, eski takımı Borussia Monchengladbach'ın kaptanlığını yaparak Bundesliga'yı 4.lükle bitirdi.

Milli arenada ülkesi İsviçre'yi 41 kez temsil eden oyuncu, kariyerine Basel'de başlayıp 2012'de Alman ekibe transfer oldu.

Basel'de geçirdiği 10 yıl boyunca 3 kez lig şampiyonluğu ve bir kez İsviçre kupasını kazandı.

"Sabırsızlanıyorum"


Xhaka konu ile ilgili: "Arsenal'e katıldığım için kendimle gurur duyuyorum. Takımımın temsil ettiği Londra'ya taşınmak ve Premier Lig'te oynamak için sabırsızlanıyorum. Hayranları mutlu etmek ve Arsenal'e yararlı olabilmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım" dedi.


Wenger heyecanlı


Arsene Wenger'in yeni öğrencisi hakkındaki yorumlarına da yer verilen sitede "Granit Xhaka, Şampiyonlar Ligi ve Bundesliga deneyimi olan heycanlandırıcı bir genç oyuncu. Onu uzun zamandan beri izliyorduk ve kendisi, takımımıza büyük katkı sağlayacak bir oyuncu. Granit'e ve EURO 2016'da formasını giyeceği İsviçre'ye başarılar diliyor, kendisini yeni sezonda Arsenal'de görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bonservis bedeli açıklanmadı


İsviçreli'nin sağlık kontrolünden geçtiği EURO 2016'dan sonra yeni takım arkadaşlarıyla tanışacağı belirtildi. Transfer bedeli açıklanmayan ama yaklaşık 25 milyon euro karşılığında İngiltere'ye gelen Granit'in, Arsenal'le olan anlaşması Temmuz 2016'dan beri yürürlülüğe girecek. ANlaşma bedelinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.